Şeful celebrei unităţi DNA din Ploieşti prins cu Portocala în vilă

0
54

Lucian Onea, şeful DNA Ploieşti, este acuzat că a obţinut ilegal asfaltarea drumului către vila sa de lângă Ploieşti, scrie Incisiv de Prahova. DNA Ploieşti era considerată unitatea de elită a DNA, dar situaţia a explodat după dezvăluirile despre procurorul Mircea Negulescu zis Portocală.

Firma care i-ar fi asfaltat ilegal drumul către vilă lui Onea are legătură cu celebrul Portocală şi a fost scăpată din dosarele dna.

DEZVĂLUIRILE JURNALIŞTILOR DIN PRAHOVA:

Au început lucrările de asfaltare a străzilor din comuna Băneşti. Administraţia locală a comunei Băneşti, condusă de către primarul George Stoica duce la îndeplinire un proiect foarte important, atât prin prisma valorii sale – de circa 1 milion de euro, cât şi prin numărul mare de străzi cuprinse în program: peste 20 de străzi asfaltate. Felicitari pentru aceasta actiune!

Dar, este un mare semn de intrebare:

  • cum se face ca strada Aurel Vlaicu din localitatea Banesti a fost asfaltata pana la casa sefului D.N.A.-ST PLOIESTI, ONEA LUCIAN?

Acum sa explicam cititorilor si organelor de cercetare penala “suspiciunea rezonabila” ridicata privind primirea de foloase necuvenite.

Avand in vedere ca pe site-ul Primariei Banesti exista Hotararile Consiliului Local prin care primaria accepta 2 (doi) puieti pom sponsorizare, Hotararile Consiliului Local cu toate strazile asfaltate pana sa inceapa actiunea de asfaltare din fondurile europene, in urma mai multor sesizari ale localnicilor, Redactia Incisiv de Prahova alaturi de acestia are suspiciunea rezonabila ca strada sus mentionata (unde domiciliaza seful D.N.A.-ST Ploisesti) a fost asfaltata ilegal  si exista indicii serioase privind primirea de foloase necuvenite.

Aceasta suspiciune rezonabila este confirmata si de faptul ca, din anul 2012 nu exista nici o Hotarare de Consiliu Local privind asfaltarea strazii Aurel Vlaicu (din anul 2012 de cand avem confirmarea de pe GOOGLE MAPS ca aceasta strada nu era asfaltata).

Totusi, in ipoteza ca, asfaltarea s-ar fi efectuat “legal”-pro causa (si exista o Hotarare de Consiliu Local pe care noi nu am gasit-o) tot raman suspiciuni rezonabile de ce a fost aleasa aceasta strada si pe ce criteriu sa fie aceasta asflatata, de ce s-a asfaltat pana la casa sefului D.N.A.-ST PLOIESTI, de ce nu au fost asfaltate alte strazi principale (aceasta fiind o strada secundara ce face legatura dintre doua strazi principale. De ce nu au fost asfaltate strazile alaturate cu stadionul si/sau cimintirul. De ce nu s-a asfaltat capatul celalat al strazii unde erau 5 (cinci) imobile pe o lungime de 100 de m si s-a asfaltat aceasta intrare unde era doar casa domnului Onea Lucian)?

Zvonurile locale care ne-au pus pe ganduri indica ca, strada lui Onea Lucian a fost asfaltata de firma CAST al carei patron a fost favorizat in mai multe dosare penale instrumentate de procurorii Negulescu Mircea si Onea Lucian.

Redactia Incisiv de Prahova a solicitat Primariei Banesti sa ne raspunda oficial (prin adresele 8766/08.2017 si 9103/04.09.2017) sa ne raspunda oficial la urmatoarele (inca mai asteptam raspunsurile):

  • C.L.-ul prin care s-a aprobat asfaltarea strazii Aurel Vlaicu din comuna Banesti;
  • Fondurile utilizate pentru aceasta investitie;
  • Firma/societatea care a efcetuat lucrarea;
  • Daca pentru aceasta lucrare s-a organizat licitatie sau s-a efectuat prin incredintare directa. (