spot_img
24.4 C
București
marți, iulie 5, 2022
AcasăAnalizeȘeful Cataloniei denunță o lovitură de stat a Madridului: Este cel mai...

Șeful Cataloniei denunță o lovitură de stat a Madridului: Este cel mai urât atac de după perioada dictatorului Franco/ „Ce avem am câştigat mereu cu puterea oamenilor şi a democraţiei”

-

„Ceea ce catalanii au decis la urne, Guvernul a anulat în birouri. Este cel mai urât atac de după perioada dictatorului Francisco Franco. Guvernul spaniol s-a proclamat în formă ilegitimă ca reprezentant al catalanilor. Guvernul central, cu sprijinul PSOE şi Partidul Ciudadanos ( liberal, de centru-dreapta), a dat o lovitură instituţiilor catalane”, a declarat sâmbătă seară Preşedintele separatist al Cataloniei, Carles Puigdemont.

- Reclama -

CITIȚI ȘI: Cum s-a ajuns la revolta catalanilor

Puigdemont a anunţat că va cere reunirea Parlamentului pentru a dezbate  „intenţia” Guvernului de a „lichida” Executivul din Catalonia şi va acţiona în consecinţă.

Carles Puigdemont a afirmat că toate propunerile de dialog către Guvernul central au avut acelaşi răspuns: „tăcere şi represiune”.

„Ceea ce catalanii au decis la urne, Guvernul a anulat în birouri. Este cel mai urât atac de după perioada dictatorului Francisco Franco. Guvernul spaniol s-a proclamat în formă ilegitimă ca reprezentant al catalanilor. Guvernul central, cu sprijinul PSOE şi Partidul Ciudadanos ( liberal, de centru-dreapta), a dat o lovitură instituţiilor catalane”, a spus Puigdemont.

Liderul catalan a afirmat că atacul Guvernului se situează în „afara statului de drept”.

„Ce avem am câştigat mereu cu puterea oamenilor şi a democraţiei”, a afirmat Puigdemont.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat, sâmbătă, că Guvernul de la Madrid îşi va impune controlul direct asupra Cataloniei, prin aplicarea articolului 155 din Constituţie.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...