spot_img
26.5 C
București
miercuri, august 17, 2022
AcasăhighlightȘeful Cancelariei prezidențiale despre scandalul avionului prezidențial: Nu a fost un...

Șeful Cancelariei prezidențiale despre scandalul avionului prezidențial: Nu a fost un avion de lux. Ce credeți că se găsesc pe stradă ca taxiurile?

-

Consilierul prezidențial Dan Mihalache a declarat, joi, în cadrul unei intervenții telefonice pentru postul B1Tv, că avionul cu care președintele Klaus Iohannis a  plecat la Consiliul European de la Bruxelles nu este unul de lux, precizând că procedeul închirierii unei aeronave a fost urgentat din cauza convocării în cel mai scurt timp al Consiliului.

- Reclama -

Mihalache s-a arătat convins că echipa Administrației Prezidențiale care s-a ocupat de închiererea avionului a luat cea mai bună decizie, afirmând că aeronavele „nu se găsesc pe stradă, ca taxiurile”.

trc4
„Aș face precizarea că nu e un avion de lux, e un avion de 9 locuri și tinând cont de componenta delegatiei care a plecat la CE, care e formată din președintele Klaus Iohannis și din consilierii prezidențiali domnul Ludovic Orban și domnul  Lazăr Comănescu, e normal sa fi închiriat un avion de 9 locuri, nu cred ca v-ați fi așteptat să închiriem un avion de 40 de locuri. În momentul de față, domnul președinte si Președinția Română nu au la dipoziție niciun fel de aeronava, pentru orice fel de zbor se închiriaza în regim administrativ un avion.Dacă închiriem de la Tarom e 400 de mii de lei. E o soluție absolut logică pentru deplasarea de la Bruxelles. E absolut anormal sa nu existe o aeronavă prezidențială. Dacă aș fi în locul dvs l-aș întreba de ce a ajuns România în starea în care practic nu are (..) Pentru asemenea lucruri, întotdeauna o țară găsește resurse. Mie îmi e rușine când mă aflu pe pistă la Bruxelles și când că țări mai mici au avioane ale statului. Am conceput un memorandum care să fundamenteze până la urmă o decizie guvernamentală astfel încât și România să aibă o aeronavă de transport. Sper că într-un oprizont de timp rezonabil, un asemenea proiect va fi realizat, pentru că e rușinos pentru țară. Sunt convins că acei colegi care s-au ocupat de închierere au găsit cel mai mic preț, Administrația Prezidențială se ocupă. Lucrurile astea se fac pe baza evaluării prețului și sunt convins că s-a găsit cel mai mic preț pentru un avion de 9 locuri. Acest Consiliu a fost convocat de urgență și a fost găsită o soluție de urgență. Avioanele nu sunt ca taxiurile, nu stau chiar pe stradă. Din păcate, președintele, grație moștenirii lui Traian Băsescu, nu beneficiază de o moștenire (..) V-am spus foarte clar care sunt cheltuielile.  Știu de unde am luat avionul.Chestiunea nu e de a lua un avion pentru Administrația Prezidențială, la MAI ar trebui să existe o unitate care să se ocupe de transportul aero al demnitarilor”, a declarat Mihalache.
Președintele Klaus Iohannis a plecat joi la reuniunea extraordinară a Consiliului European, organizată pe tema crizei migrației cu un avion de lux, dotat cu DVD player, televizor LCD, un sistem audio performant sau comunicații prin satelit.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...