spot_img
20.7 C
București
luni, octombrie 2, 2023
AcasăActualitateȘeful Agenției germane pentru Rețele: Clienții care plăteau până acum în jur de...

Șeful Agenției germane pentru Rețele: Clienții care plăteau până acum în jur de 1500 de euro pe an pentru gaz trebuie să se aștepte anul viitor la facturi de 4500 de euro 

-

Șeful Agenției Federale pentru Rețele, Klaus Müller, a declarat că persoanele private din Germania ar trebui să se pregătească de pe acum pentru o triplare, anul viitor, a costurilor la gaze: ”Pentru cei care își primesc acum factura la încălzire, costurile sunt deja duble. Iar consecințele războiului din Ucraina nu au fost încă luate în calcul.” Clienții care plăteau până acum în jur de 1.500 de euro pe an pentru gaz, trebuie să se aștepte la facturi viitoare de 4.500 de euro, relatează Deutsche Welle.

- Reclama -

Legea germană și europeană prevede protecția gospodăriilor private, până în ultimul moment. Chiar dacă ministrul Economiei, Robert Habeck, nu mai e sigur că acest lucru va fi posibil. Habeck a pus la îndoială prioritizarea de până acum a consumatorilor privați față de clienții din zona industrială, dacă se ajunge la sistarea livrării de gaze. Ideea lui Habeck de a nu mai pune consumatorii privați pe primul plan, dacă se opresc livrările de gaz, este văzută critic, mai ales de către organizațiile sociale. Președinta celei mai mari asociații sociale din Germania, VDK, Verena Bentele, a declarat pentru grupul media ”Funke”, că mai ales familiile cu copii mici, persoanele cu dizabilități și cele în vârstă, bolnavii cronici și cei care au nevoie de îngrijire sunt dependenți de o aprovizionare sigură cu gaze. Iar CEO-ul Fundației Germane pentru Protecția Pacienților, Eugen Brysch, e de părere că un ministru, precum Habeck, nu e în măsură să decidă cine primește gaz și în ce cantități. ”Bundestagul trebuie să ia o decizie finală cu privire la chestiunea prioritizării”, a spus Brysch, într-un interviu acordat publicației ”Osnabrücker Zeitung”, mai spune DW.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img