spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeȘefii Statelor Majore ale armatelor ruse și americane în "discuții confidențiale"

Șefii Statelor Majore ale armatelor ruse și americane în „discuții confidențiale”

-

Şeful marelui stat-major al SUA, generalul Mark Milley, a discutat telefonic cu omologul său rus, generalul Valeri Gherasimov, pentru prima oară de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunţat joi Departamentul american al Apărării.

- Reclama -

„Conducătorii militari au discutat mai multe probleme de interes legate de securitate şi au convenit să menţină deschise liniile de comunicaţie”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Milley, citat de Reuters.

- Advertisement -

„Conform practicilor de până acum, detaliile exacte ale conversaţiei lor vor fi păstrate confidenţiale”, a adăugat oficialul de la Pentagon.

Convorbirea a avut loc după ce secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a discutat săptămâna trecută cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu – de asemenea o premieră după 24 februarie, când Moscova a declanşat războiul împotriva Ucrainei.

- Advertisement -

Washingtonul şi Moscova au stabilit o linie directă de comunicaţie după invazie, pentru a evita erorile de apreciere şi extinderea conflictului. Linia telefonică respectivă are baza la comandamentul de la Stuttgart al forţelor americane din Europa (EUCOM), sub comanda generalului de aviaţie Tod Wolters. 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img