spot_img
12 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăAnalizeȘefii serviciilor secrete rusești, vizită discretă în Washington D.C: Întâlniri cu șeful...

Șefii serviciilor secrete rusești, vizită discretă în Washington D.C: Întâlniri cu șeful CIA

-

Mike Pompeo, directorul Agenţiei Centrale pentru Informaţii (CIA) din SUA, s-a întâlnit în urmă cu câteva zile, în Washington, cu şefii a două servicii secrete din Rusia, deşi erau vizaţi de sancţiuni, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post şi de site-ul Axios.com conform Mediafax.

Conform surselor citate, Mike Pompeo s-a întâlnit cu Serghei Narîşkin, directorul Serviciului rus de Informaţii Externe (SVR), şi cu Aleksandr Bortnikov, şeful Serviciului Federal rus de Securitate (FSB). La Washington a fost şi şeful Serviciului rus de Informaţii Militare (GRU), dar nu este clar dacă şi acesta s-a întâlnit cu directorul CIA.

Potrivit agenţiei Reuters, Serghei Narîşkin s-a întâlnit şi cu Dan Coats, directorul Serviciului Naţional de Informaţii din SUA.

Ambasada Rusiei în Statele Unite a confirmat vizita lui Serghei Narîşkin la Washington. Ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a declarat pentru postul tv Rossiya-1 şi pentru agenţia Tass că şefii serviciilor de informaţii au discutat despre „lupta comună împotriva terorismului”.

Conform agenţiei Reuters, Serghei Narîşkin figurează printre oficialii ruşi vizaţi de sancţiuni americane din cauza presupuselor ingerinţe ale Moscovei în scrutinul prezidenţial desfăşurat în SUA în 2016.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...