spot_img
34.3 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăAnalizeSefa Trezoreriei americane spune că șefii băncilor germane lucrează cu Rusia

Sefa Trezoreriei americane spune că șefii băncilor germane lucrează cu Rusia

-

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a îndemnat marţi directorii băncilor germane să îşi intensifice eforturile vizând respectarea sancţiunilor impuse Rusiei şi să lichideze eforturile vizând ocolirea sancţiunilor, în ideea de a evita să fie supuşi la rândul lor sancţiunilor care le-ar întrerupe accesul la dolari, informează Reuters.

La debutul unei reuniuni cu bancherii germani, organizată marţi la Frankfurt, Janet Yellen a spus că noua autoritate dobândită de Trezoreria SUA, de a sancţiona băncile dacă intermediază tranzacţii care au legătură cu armata rusească, a ajutat la contracararea eforturilor Rusiei de a-şi achiziţiona bunurile de care are nevoie pentru războiul din Ucraina, dar că mai sunt multe de făcut.

- Advertisement -

„Rusia continuă să îşi procure bunuri sensibile şi să îşi extindă capacitatea de a produce local aceste bunuri. Trebuie să rămânem vigilenţi şi mai ambiţioşi. Fac un apel către toate instituţiile să introducă măsuri sporite de conformare şi să îşi intensifice atenţia asupra încercărilor ruseşti de ocolire”, a spus Yellen.

Într-un avertisment neobişnuit de direct, Yellen le-a spus directorilor de bănci să supravegheze respectarea sancţiunilor de către subsidiarele din străinătate ale băncilor lor şi să ceară clienţilor din străinătate să facă acelaşi lucru, în special în jurisdicţiile cu grad mare de risc.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img