spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăAnalizeȘefa FMI despre spargerea lumii în blocuri pro și anti Rusia: Cu...

Șefa FMI despre spargerea lumii în blocuri pro și anti Rusia: Cu toții vom fi mai săraci

-

Economia globală suferă de pe urma divizării comunității globale față de cei împotriva Rusiei și a celor care o susțin, a declarat, joi, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, la un seminar la Universitatea Georgetown din Washington D.C.

- Reclama -

„Deci, care este cea mai dramatică consecință ? Desigur, există multe, multe riscuri, inclusiv riscul de propagare din Ucraina în alte țări. Dar cea mai dramatică consecință este de fapt spargerea lumii în blocuri; unul cu Rusia, unul împotriva Rusiei și unul care stă pe bancă”, a spus Georgieva.

„Care sunt consecințele spargerii lumii în blocuri? Cu toții vom fi mai săraci, în țările sărace și în țările bogate”, a spus directorul general al FMI. Împărțirea în blocuri va duce la pierderea „unei mari cantități de eficiență economică care ne-a ajutat să fim mai bogați”, a menționat ea.

„Dacă ajungem la un punct în care tăiem părți ale lumii unule de celălalte, săracii din țările bogate și țările sărace ar fi cei care ar suporta cel mai mare impact”, a adăugat Georgieva.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img