spot_img
26.2 C
București
luni, septembrie 26, 2022
AcasăAnalizeȘefa FMI anunță explozia datoriilor statelor

Șefa FMI anunță explozia datoriilor statelor

-

China şi alţi mari creditori au responsabilitatea de a preveni o explozie a problemelor legate de datorii, cu care se confruntă piaţa emergentă şi ţările cu venituri scăzute, a avertizat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, transmite Reuters.

- Reclama -

Georgieva, vorbind la un eveniment găzduit de Centrul pentru dezvoltare globală, a explicat că 25% din piaţa emergentă şi 60% din ţările cu venituri scăzute sunt aproape sau în incapacitatea de a-şi asuma datoria.

„Mesajul meu către creditorii mari, către China, către sectoarele private … este că cu cât mai mare este partea ta, cu atât mai mare este responsabilitatea ta. Este în interesul tău ca creditor să previi ca o problemă să explodeze”, a declarat şeful FMI.

De asemenea, Georgieva şi-a exprimat speranţa că creditorii publici ai statului Sri Lanka se vor angaja rapid în negocieri privind datoria şi apoi vor aduce la masa discuţiilor şi creditorii privaţi.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...