spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăAnalizeȘefa Comisiei Europene (PPE) îi pocnește pe camarazii liberali: Legile electorale nu...

Șefa Comisiei Europene (PPE) îi pocnește pe camarazii liberali: Legile electorale nu ar trebui să fie modificate cu mai puțin de un an înainte de alegeri

-

Într-un rsăpuns la scrisoarea prin care liderul PSD, Marcel Ciolacu, avertiza asupra modificărilor făcute de PNL la legislația electorală, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reiterează recomandările Comisiei de la Veneția, spunând că ”elementele fundamentale ale legilor electorale (…) nu ar trebui să fie modificate cu mai puțin de un an înainte de alegeri sau ar trebui să fie prevăzute în Constituție sau într-un act normativ de nivel superior”.

- Reclama -

Șefa Comisiei Europene mai precizează că ”în ceea ce privește situațiile particulare pe care le-ați menționat în scrisoare, se pare că mecanismele de checks and balances, și în special instituții notabile ale procesului constituțonal și legislativ au adresat îngrijorări”.

Marcel Ciolacu a reacționat triumfător la scrisoarea Ursulei von der Leyen, spunând, într-o postare pe Facebook că prin acest răspuns ” Comisia Europeană spune STOP modificărilor electorale făcute de Guvernul PNL! Este suficient de clar, domnule Orban? Sau așteptați sancțiunile Comisiei pentru a vă opri??”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...