Șefa Comisiei de Educație din Camera Deputaților anunță: Proiectul de lege privind școlile abandonate a trecut de Parlament și urmează să fie promulgat. Descentralizăm și debirocratizăm! Cele 3000 de foste școli și grădinițe care zac astăzi abandonate vor putea fi revitalizate de către autoritățile locale

0

Mai multă putere comunităților!Proiectul de lege privind școlile abandonate a trecut de Parlament și urmează să fie promulgat. Așa cum am promis, descentralizăm și debirocratizăm! Cele 3000 de foste școli și grădinițe care zac astăzi abandonate vor putea fi revitalizate de către autoritățile locale prin adoptarea unei hotărâri de consiliu local. Comunitățile vor putea dezbate și vor putea decide singure ce se întâmplă în localitatea lor, fără blocaje de la distanță, a anunțat pe Facebook deputata PSD de Hunedoara, Natalia Intotero, președintele Comisiei de Educație, pe Facebook.

Se pot deschide centre pentru vârstnici, cabinete medicale, centre turistice sau orice este mai important pentru comunitate, iar primăriile vor putea accesa inclusiv fonduri europene pentru aceste investiții, nemaifiind legați de factorii decidenți din București.Haideți să ne revitalizăm comunitățile!, mai spune Intotero.