spot_img
16 C
București
miercuri, mai 22, 2024
AcasăArmataȘef din Academia SRI: Războiul cu Rusia va începe în România

Șef din Academia SRI: Războiul cu Rusia va începe în România

-

Daca, Doamne fereste, incepe razboiul cu Rusia, el, razboiul, va incepe pe teritoriul nostru. De ce credeti ca toata vara s-au facut teste la sirenele de aparare civila?, afirma într-un interviu pentru ziare.com Iulian Fota, directorul Colegiului National de Informatii din SRI, fost consilier prezidential pe probleme de securitate natională.

Occidentul vrea pace, dar ia „foarte serios in calcul” scenariul unui razboi, asa ca Romania ar trebui sa se pregateasca sa ia „decizii complicate, grele, cu ambele variante proaste”, mai afirmă Fota.

- Advertisement -

Intr-un interviu acordat Ziare.com privind perspectivele anului 2018, Iulian Fota remarca, printre altele, faptul ca „se schimba ecuatia EST-VEST in zona Marii Negre”, Estul nemainsemnand doar Rusia, ci si China. Mai mult, Romania este definita in studiile de specialitate ca „frontline state„, ceea ce inseamna ca, daca va incepe un razboi cu Rusia, el „va incepe pe teritoriul nostru”, mai subliniaza acesta.

- Advertisement -

Militarii romani fac pregatiri, dar politicienii nu inteleg mesajul si, pe „fundalul unei lupte politice interne sterile”, „se joaca cu tara”, ignorand sistematic securitatea nationala, cea mai importanta politica publica a unei tari, mai sustine Fota.

Colegiul Naţional de Informaţii condus de Fota este o structură din cadrul ANIMV (Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”), prin intermediul căruia SRI participă la creșterea nivelului de expertiză a reprezentanților societății civile, administrației publice și mediului privat și la o mai bună înțelegere a provocărilor de securitate actuale, se spune pe siteul instituției.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img