ȘEDINȚĂ DE URGENȚĂ LA PNL/ Se discută RETRAGEREA lui Marian Munteanu/ Candidații pentru sectoarele 5 și 6 se DEZIC de Marian Munteanu/ UPDATE, 20.00: Depunerea candidaturii lui Marian Munteanu programată pentru miercuri la ora 11.00 a fost amânată/ UPDATE: Soarta lui Munteanu se decide miercuri la ora 15.00/ 22.10: Mircea Ionescu Quintus: Am stabilit ca până mâine seară la conferința de presă să nu spunem ce am hotărât

0
1162

Liberalii iau în calcul retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Bucureşti, potrivit unor surse politice, conducerea PNL aflându-se în şedinţă marți seară.

Conducerea PNL Bucureşti s-a reunit în şedinţă, marţi seară, pentru a discuta situaţia candidaturilor din Bucureşti, în contextul a numerose critici îndreptate împotriva candidatului susţinut de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. Surse politice au precizat pentru MEDIAFAX că este luată în calcul retragerea din cursa electorală a lui Marian Munteanu.

Liberalii anunțaseră că miercuri urmau să depună candidaturile la București.

UPDATE, 22.10: Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL, la Realitatea TV: Am stabilit ca până mâine seară la conferința de presă să nu spunem ce am hotărât.

UPDATE, 21.00: Copreşedinţii PNL, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu, vor avea miercuri, la ora 15.00, o şedinţă în care vor discuta strategia pentru Bucureşti, urmând să anunţe concluziile într-o conferinţă de presă, iar discuţiile au loc în condiţiile în care este vehiculată retragerea lui Marian Munteanu.

UPDATE, 20.00: Depunerea candidaturii lui Marian Munteanu programată pentru miercuri la ora 11.00 a fost amânată. PNL a anunțat o conferință de presă pentru miercuri la ora 18.00

UPDATE, 20.10: Potrivit ziare.com, exista mai multe variante pentru a-l inlocui pe Marian Munteanu iar una dintre ele este Vasile Blaga.

Candidaţii PNL la primăriile de sectoare au fost de asemenea convocaţi, urmând ca întâlnirea să aibă loc în jurul ore 20:00, după încheierea şedinţei PNL Bucureşti.

Marți, doi dintre candidații PNL la sectoare au spus că nu vor face campanie comună cu Marian Munteanu. Este vorba de Ovidiu Raețchi și Răzvan Mironescu, candidații la sectoarele 5 și 6.

În schimb, candidatul la sectorul 2 îl susține pe Munteanu.

Candidatul PNL la Primaria sectorului 5 al Capitalei, deputatul Ovidiu Raetchi, a anunțat că își separă campania electorală de cea a candidatului PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, Răzvan Mironescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că îşi va face acţiunile de campanie electorală independent de Marian Munteanu, afirmând că, înainte de a ieşi în stradă, Munteanu trebuie să îşi clarifice programul pentru Bucureşti.

Candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat, marţi, că îi este „greu” să se delimiteze de Marian Munteanu, întrucât vede în candidatura acestuia la Primăria Capitalei rezultatul relaţiei între PNL şi societatea civilă.

Mă despart de dânsul mai multe lucruri și de aceea cred că fiecare trebuie să-și facă propria campanie„, a declarat Ovidiu Raetchi conform ziare.com.

„L-am auzit de exemplu spunand ca nu stie daca Zelea Codreanu a fost un criminal. Eu stiu sigur ca a fost criminal. Se stie cine e victima, au fost martori. De asemenea am vazut lucruri care tin de importanta Miscarii legionare, de elementele ei pozitive.Eu cred ca Miscarea legionara a fost integral o aiureala in dimensiunea ei politica, a fost o miscare terorista care a ucis trei prim-ministrii ai Romaniei si cat a avut acces la putere nu a facut nimic semnificativ, ba a si legat numele Romaniei de un pogrom sinistru, cu oameni atarnati la abator in carlige si cu masacrul de la Jilava unde, de exemplu, rabinul Gutman, devenit unul dintre rabinii importanti ai Israelului, si-a pierdut ambii fii, pe Iancu si pe Iosif, pe care ii tinea de mana. Ambii au fost executati, rabinul a scapat miraculos si s-a intors in Israel”, a subliniat Raetchi.

„Campania mea este în plină desfăşurare. Eu am o strategie de campanie bazată în proporţie de 70% pe prezenţa în stradă, din punctul acesta de vedere acţiunile de stradă le voi face în continuare, aşa cum le-am făcut şi până acum, singur, cu mici excepţii în cazul lui Ludovic Orban„, a declarat candidatul PNL la Primăria Sectorului 6, Razvan Mironescu, întrebat dacă se va delimita în campania electorală de candidatul susţinut de PNL la PMB, Marian Munteanu.

Răzvan Mironescu a afirmat că Marian Munteanu „trebuie să îşi clarifice în mod coerent şi cu ajutorul echipei de campanie un program pentru Bucureşti”, adăugând că îl interesează mai puţin acuzaţiile care i se aduc, pe motiv că „subiectul legat de mişcarea legionară este desuet”.

„(După ce îşi va stabili programul pentru Bucureşti, Marian Munteanu-n.r.) va putea să iasă la acţiuni de stradă pentru că acolo va fi întrebat ce are de gând să facă în Bucureşti, cum are de gând să abordeze problemele bucureştenilor. Nu consider nici din punctul său de vedere, dar nici al meu, că este oportună, în momentul de faţă, prezenţa domnului Marian Munteanu la acţiuni de stradă”, a declarat Mironescu.

„Dânsul este candidat la PMB şi eu sunt candidat la primăria Sectoului 2, îmi este greu să mă delimitez de domnul Marian Munteanu. Văd candidatura sa ca o consistenţă între PNL şi societatea civil”, a declarat Dan Cristian Popescu, solicitat de MEDIAFAX să precizeze dacă se delimitează de Marian Munteanu, în condiţiile în care colegul său, candidatul PNL la sectorul 5, Ovidiu Raeţchi a spus că nu va face campanie alături de acesta.

Dan Cristian Popescu a mai spus că pe el îl bucură candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, afirmând că îl leagă de acesta lupta împotriva FSN şi a regimului Iliescu şi că nu a văzut nicio dovadă în sprijinul acuzaţiilor care i se aduc.

„M-a bucurat candidatura domnului Marian Munteanu. (…) În anii 1990 toţi cei din Piaţa Universităţii eram făcuţi golani, huligani, legionari, dar nu înseamnă că şi eram. Protestam paşnic împotriva unui regim de sorginte comunistă, FSN şi regimul Iliescu ”, a declarat candidatul PNL la Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.