”Securitatea sanitară a Franței nu ar trebui să depindă de restul lumii”

0
79

Cum să relocalizăm producția de medicamente? – se întreabă L’Obs conform Radio Frnce.

De data aceasta a devenit evident pentru toate familiile politice, chiar și pentru cele mai liberale: securitatea sanitară a Franței nu ar trebui să depindă de restul lumii.

În timp ce cotidianul cu profil economic Les Echos îl citează pe ministrul Economiei, Bruno Le Maire, care solicită ca toate companiile să-și reducă dividendele către acționari -inclusiv cele care nu vor beneficia de ajutor de stat. Mai multe grupuri, precum Engie, M6, Bouygues sau Amundi au declarat deja că nu vor plăti dividende anul acesta. Alții încă ezită.

Pentru Libération, Covid-19 este o oglindă a inegalităților teritoriale și sociale.

Între 21 și 27 martie, decesele au crescut cu 63% în Seine-Saint-Denis, comparativ cu săptămâna precedentă. Mult mai mult decât în​​ celelalte departamente din Ile-de-France.

Cei mai bogați au fugit din Ile-de-France către cea de-a doua locuință și nu sunt amendați pentru lipsa de vigilență în răspândirea virusului. În timp ce tinerii din cartierele populare, care au avut nevoie de câteva zile pentru a rămâne în case și a renunța să mai socializeze afară, nu au scăpat de amenzi. Contrar credinței populare, locuitorii din Seine-Saint-Denis respectă, ca și ceilalți, disciplina carantinei.

Dar suprapopularea multor locuințe, mai ales când acestea nu au nici cele mai bune condiții sanitare, face ca experiența să fie deosebit de dificilă pentru mii de familii.