spot_img
25.3 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeSecta care vrea să pună mâna pe Tg Mureș: Cirkusz és vallási...

Secta care vrea să pună mâna pe Tg Mureș: Cirkusz és vallási fanatizmus! A magyar történelmi egyházaknak már egy szavuk sincs Marosvásárhelyen!/Circ și fanatism religios! Bisericile istorice maghiare nu mai au niciun cuvânt la Târgu Mureș!

-

Frământările și nemulțumirile în rândul comunității maghiare din Tîrgu Mureș sunt din ce în ce mai mari. Acestea sunt legate de candidatura lui Soos Zoltan sprijinit de UDMR, la funcția de primar al municipiului. Supărările pornesc din faptul că bisericile istorie maghiare, reformații, romano-catolicii, unitarienii și lutheranii, nu au fost consultate în niciun fel în momentul desemnării candidatului la Primăria Tîrgu Mureș, ba mai mult, au fost puse în fața faptului împlinit, li s-a impus, un candidat neo-protestant din Biserica Credinței/ A Hit Gyülekezete, un cult controversat din Ungaria.

Mai multe voci au ridicat această problemă legată de anumiți neo-prostestanți cu puternice ambiții politice, propulsați în funcții importante de ”protectori” influenți ce doresc să își mențină anonimatul.

- Advertisement -

Un astfel de ”propulsat” pare a fi și candidatul Soos Zoltan care zilele trecute a recunoscut public pe propria pagină de Facebook că este un membru activ și fervent al Bisericii Credinței/ A Hit Gyülekezete și dacă va ajunge primar va sprijini acest cult.

Credincioșii neo-protestanți din Biserica Credinței/ A Hit Gyülekezete sunt recunoscuți pentru manifestările lor necontrolate care frizează isteria (așa cum o confirmă și imaginile)

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img