spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriSecretul pozei cu Kovesi și Dragnea la vila SRI

Secretul pozei cu Kovesi și Dragnea la vila SRI

-

COMENTARIU DE BOGDAN TIBERIU IACOB (PRELUARE INPOLITICS)

Fostul premier Victor Ponta a postat pe contul de Facebook o nouă fotografie din vilele de protocol ale statului-paralel, în care apar, din nou, personaje precum Liviu Dragnea, Laura Kovesi, Gabriel Oprea ori George Maior. O fotografie care, de astă dată, ridică o problemă încă și mai gravă decît cele precedente.

Despre ultima fotografie apărută în spațiul public, am aflat chiar de la Liviu Dragnea că ar fi fost făcută la o aniversare a SRI, fără să se indice anul exact.

Din următoarea poză, însă, căpătăm două informații: una, că e făcută la aceeași petrecere sus-pomenită, se vede după hainele participanților, și a doua că Laura Kovesi se afla sub tratament de recuperare după o fractură la mînă. Se vede clar în imagine, pe mîna sa stîngă, o bandă medicală kinesiologică (vezi foto), din cele folosite la recuperare după scoaterea ghipsului.

Or, această bandă transmite fără echivoc că fotografia a fost făcută în martie 2015, cu excepția cazului în care șefa DNA obișnuia să își rupă mîna în fiecare început de an, în preajma zilei SRI.
De unde știm asta?
Simplu: în luna iunie a anului 2016, Kovesi dezvăluia în premieră, în două interviuri distincte, faptul că suferise o fractură la mînă cu un an și jumătate înainte, un accident destul de neplăcut, care impusese chiar o operație.
Un an și jumătate înainte de interviu însemna aproximativ ianuarie 2015.
Cu cele 4-5 săptămîni de ținut mîna în ghips ne ducem spre începutul lui martie, după care pe braț se aplică o bandă kinesologică, demers care ajută alte cîteva săptămîni la recuperare și care poate fi observat pe mîna Laurei Kovesi în poză.
Aniversarea SRI are loc anual în jurul datei de 26 martie, cînd a fost înființat serviciul, în 1990.
Probabil și o petrecere de adio pentru George Maior, care, în aprilie, urma să fie numit ambasador în SUA.
Cu adevărat grav e altceva, însă, și anume că pe data de 15 mai, Liviu Dragnea avea să fie condamnat în primă instanță la închisoare cu suspendare în dosarul referendumului din 2012.

Să tragem linie și să adunăm: sunt indicii ferme că șefa DNA, Laura Kovesi, chefuia în vilele de protocol ale SRI cu un politician trimis tot de ea în judecată cu 5-6 săptămîni înainte de condamnarea acestuia.
Și la cîteva luni după ce, în noiembrie 2014, într-un alt interviu, pentru ziare.comasistam la următorul schimb de replici:

– Iesiti la cumparaturi cu politiceni in timpul liber?
– Niciodata. Interactionez cu ei doar institutional, in virtutea atributiilor de serviciu. Nu in timpul liber.
– Considerati ca exista o incompatiblitate intre functia dvs de sef al unui parchet si relatia personala cu politicieni?
– Da, este o incompatibilitate cu statutul de magistrat”.

Figură mare, fosta șefă a DNA: cumpărături nu, chefuri da!

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img