spot_img
15.4 C
București
luni, mai 23, 2022
AcasăAnalizeSecretele majoretelor nord coreene care au uimit lumea la Olimpiada de la PyeongChang

Secretele majoretelor nord coreene care au uimit lumea la Olimpiada de la PyeongChang

-

 Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang au fost declarate închise duminică, la finalul ceremoniei găzduite de Stadionul Olimpic din localitatea sud-coreeană. Majoretele din Coreea de Nord au uimit întreaga lume la JO, sincronizarea lor fiind perfectă. Pentru a ajunge majoretă şi a părăsi ţara, fetele trec printr-un proces dur de selecţie, antrenându-se cu psihologii, într-un adevărat cantonament, comparat de presa engleză cu un proces de „spălare pe creier”, transmite Digi Sport.Presa din Anglia oferă azi noi detalii despre viaţa majoretelor din Coreea de Nord. Metro scrie că acestea sunt transformate în „sclave sexuale” pentru oamenii cu funcţii importante din cadrul regimului Kim Jong UnLee So-yeon, o dezertoare care a lucrat în armată şi care a fugit în Coreea de Sud în 2008 a făcut dezvăluiri şocante şi susţine că majoretele trebuie să „presteze servicii” pentru oamenii politici din Coreea de Nord.

„Poate părea un spectacol modern din afară. Oricum, majoretele trebuie şi să meargă la petreceri şi să ofere servicii sexuale. Acest tip de suferinţă urmează după spectacole. Merg la evenimente, la petrecere şi trebuie să se culce cu oamenii de acolo, împotriva voinţei lor”, a spus Lee So-yeon pentru Bloomberg.

„Armata de frumuseţi” a Coreei de Nord la JO a fost compusă din 229 de majorete, care s-au alăturat celor 22 de sportivi, muzicieni şi artişti prezenţi la PyeongChang, în total o delegaţie de 400 de persoane.

”Jocurile Păcii”, cum au fost denumite JO de la PyeongChang, au debutat pe 9 februarie şi au fost teatrul unei apropieri spectaculoase între Coreea de Sud şi Coreea de Nord, care sunt încă în război din punct de vedere tehnic, din 1953. Delegaţiile celor două state au defilat împreună la ceremonia de deschidere, existând şi o echipă unificată de hochei pe gheaţă feminin.

La ceremonia de închidere a asistat şi o delegaţie oficială din Nord, condusă de un controversat general, Kim Yong Chol, considerat ”criminal de război” de opoziţia sud-coreeană, care a fost primit de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in. La ceremonia de deschidere, Coreea de Nord a fost reprezentată de Kim Yo Jong, sora liderului Kim Jong Un.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...