spot_img
17.7 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeSecretarul general al PSD: Scenariul ministrului Marcel Boloş, care a menţionat „o...

Secretarul general al PSD: Scenariul ministrului Marcel Boloş, care a menţionat „o revizuire” a salariilor în sistemul bugetar, ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start din discuţiile care vor avea loc în cadrul Coaliţiei

-

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu a transmis marţi, printr-ul comunicat oficial că PSD nu e de acord cu reducerea salariilor iar scenariul ministrului Marcel Boloş, privind „o revizuire” a salariilor în sistemul bugetar ca modalitate de a diminua cheltuielile trebuie eliminat din start din discuţiile coaliţiei.

- Reclama -

”Scenariul ministrului Marcel Boloş, care a menţionat „o revizuire” a salariilor în sistemul bugetar, ca modalitate de a diminua cheltuielile, trebuie eliminat din start din discuţiile care vor avea loc în cadrul Coaliţiei, pentru a nu risca compromiterea altor măsuri bune şi necesare. Să nu lăsăm un măr bolnav să strice o grămadă mare de mere sănătoase”, a precizat Stănescu.

El a menţionat că ”trebuie să ajustăm cheltuielile publice, dar acest obiectiv nu se va face prin soluţii imorale, de tristă amintire, precum tăierile salariale din perioada Băsescu. Deja inflaţia a avut o contribuţie negativă asupra veniturilor românilor”.

”Partidul Social Democrat şi coaliţia de guvernare au ca scop sprijinirea populaţiei şi a companiilor româneşti în această perioadă complicată şi protejarea veniturilor acestora. Sub nicio formă nu vom discuta despre tăieri de salarii. Este exclus! Dimpotrivă, misiunea coaliţiei de guvernare este să apere veniturile şi puterea de cumpărare a tuturor cetăţenilor ţării. Ceea ce a şi făcut de când PSD a intrat la guvernare şi a ales consensul, stabilitatea şi cooperarea politică în locul unui conflict permanent şi al instabilităţii”, afirmă secretarul general al PSD.

”Vom găsi cu siguranţă soluţiile cele mai potrivite pentru a eficientiza cheltuielile bugetare pentru că, în asemenea momente, această decizie este o dovadă de solidaritate faţă de români”, a completat el.

Liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă le-a spus luni liberalilor din Timiş că i-a cerut ministrului Finanţelor, social-democratul Adrian Câciu, să nu taie niciun leu de la salarii şi de la investiţii, în contextul discuţiilor privind reducerea cheltuielilor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img