spot_img
14.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăAnalizeSecretarul general al PSD, Paul Stănescu: Includerea sistemului de irigaţii în Planul Naţional...

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu: Includerea sistemului de irigaţii în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este o prioritate a României şi trebuie susţinută de toate partidele parlamentare

-

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat joi că includerea sistemului de irigaţii în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este o prioritate a României şi trebuie susţinută de toate partidele parlamentare, de societatea civilă, de mediul economic şi de către instituţiile europene.

„Seceta care afectează şi astăzi iremediabil munca fermierilor români şi produsele care ajung pe masa noastră nu va putea fi combătută fără un sistem de irigaţii naţional. Ştim deja acest lucru. Dar, în ciuda acestui adevăr, încă nu avem prinse în PNRR fondurile necesare pentru modernizarea şi salvarea agriculturii româneşti. Suntem în situaţia în care greşeala prostească sau intenţionată a USR, de a nu prinde în PNRR sistemul de irigaţii, se vede cu ochiul liber pe câmpurile arse de soare. Aceasta trebuie reparată urgent pentru binele tuturor”, a scris Stănescu, pe Facebook.

- Advertisement -

El a adăugat că PSD, ministrul Agriculturii şi coaliţia guvernamentală „fac tot ce le stă în putinţă” pentru a veni cu măsuri urgente şi clare pentru a salva munca agricultorilor.

„Soluţia pentru o agricultură modernă nu o reprezintă un pansament aplicat din când în când, ci un medicament puternic cu efecte pe termen lung: un sistem de irigaţii naţional. (…) Şi coaliţia de guvernare a înţeles cu ce ne confruntăm. Dar este crucial să existe un efort coordonat şi unitar de a susţine în faţa instituţiilor europene modificarea PNRR. Vreau să cred că măcar acum, în ceasul al doisprezecelea, toate forţele politice înţeleg că România are nevoie de un sistem de irigaţii modern. (…) Includerea sistemului de irigaţii în PNRR nu mai este de mult timp doar un obiectiv politic al PSD. Este o prioritate a României şi trebuie susţinută de absolut toate partidele parlamentare, de societatea civilă, de mediul economic şi, la fel de important, de către instituţiile europene. Asigurarea securităţii alimentare a depăşit graniţele naţionale. Aceasta este deja o urgenţă europeană”, a mai afirmat Stănescu.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img