Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, afirmă că premierul Florin Cîţu „s-a specializat să vândă iluzii la foc automat” despre campania de vaccinare şi revenirea la normalitate, iar Guvernul a deprins „un obicei foarte prost” să dea responsabilităţi românilor, companiilor, administraţiilor locale, „dar să nu ofere mai nimic în loc”.
Stănescu a spus că România „trebuie să-şi pună centura de siguranţă mult timp de acum încolo”, pentru că revenirea la normalitate nu se va întâmpla la 1 iunie, aşa cum a anunţat Florin Cîţu.
„Optimismul premierului Cîţu nu este deloc molipsitor, ba din contră, este îngrijorător. S-a specializat să vândă iluzii la foc automat, despre campania de vaccinare, despre cât de bine merg negocierile privind alocarea fondurilor prin PNRR, despre cât de bună este starea economiei sau cum ne revenim la normalitate dacă ne vaccinăm. Cu toţii ne dorim să revenim la normalitate, însă acest lucru nu se va întâmpla de la 1 iunie, aşa cum a anunţat premierul. Normalitatea lui Cîţu nu va fi şi normalitatea românilor. România trebuie să-şi pună centura de siguranţă mult timp de acum încolo. Când lumea întreagă se pregăteşte să se adapteze virusului, noi ne pregătim să dăm timpul înapoi. Probabil, Comitetul de Vândut Iluzii patronat de Cîţu, acela care ne va spune cum vom ajunge noi la normalitate, îşi va face datoria şi va minţi din considerente politice. Nu de asta avem nevoie, ci de moderaţie”, a transmis joi liderul PSD într-un comunicat.
El a afirmat că premierul dă dovadă de un „optimism exagerat”.
„Să vedem, de unde vine optimismul exagerat al lui Cîţu? Poate din învăţământ, unde ritmul de vaccinare a scăzut şi abia unul din doi profesori s-au vaccinat. Copiii nu sunt testaţi regulat. Şcoala încă se face online. Poate din cei puţin peste 3 milioane şi jumătate de români care abia au fost vaccinaţi. Sau poate pentru că medicii de familie nu sunt pregătiţi pentru a vaccina în cabinetele medicale. Nu au materialele necesare şi se feresc astfel să primească dozele trimise de Guvern. Mai mult, în cabinetele medicilor de familie românii nu au posibilitatea de a-şi alege vaccinul. Dacă în urbanul mare a lăsat posibilitatea oamenilor să aleagă, nu acelaşi lucru trebuie să se întâmple şi în urbanul mic sau în comune şi sate? Sau acum pentru guvern există români Pfizer şi români AstraZeneca sau Johnson & Johnson?”, a mai susţinut Paul Stănescu.