spot_img
5.4 C
București
miercuri, decembrie 7, 2022
AcasăAnalizeSecretarul general al PNL Rădăuți a încasat bani pentru cazarea a 434...

Secretarul general al PNL Rădăuți a încasat bani pentru cazarea a 434 de refugiați ucrainieni deși are o locuință de 57mp. Un alt rădăuțean a cazat 800

-

Scandal monstru în Rădăuți, după ce două persoane cunoscute în municipiu au încasat sume exorbitante din deconturile pentru cazarea refugiaților ucraineni. Este vorba de Radu Gheorghe Munteanu, fost director al Clubului Sportiv Municipal Rădăuți, actualmente director al Școlii Gimnazială Nr. 5 ”Bogdan Vodă”, și de Cosmin Nichiforiuc, angajat al CSM Rădăuți și fiul Cristinei Nichiforiuc, city manager al orașului Rădăuți. În cazul lui Radu Gheorghe Munteanu suma încasată este de 30.380 de lei pentru că ar fi cazat timp de o lună echivalentul unui număr de 434 de refugiați, respectiv 14 persoane pe zi, asta în condițiile în care, potrivit declarației de avere, are o locuință de numai 67 de metri pătrați, scrie Monitorul de Suceava.

- Reclama -

Acesta a recunoscut că a fost numit de primarul Bogdan Loghin în funcția de director al CSM Rădăuți, iar ulterior a participat la un concurs organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava în urma căruia a câștigat postul de director al Școlii Gimnaziale ”Bogdan Vodă” Rădăuți. Radu Gheorghe Munteanu, care este și secretarul general al organizației municipale a PNL Rădăuți.Miercuri seară, atât Radu Gheorghe Munteanu, cât și Cristina Nichiforiuc, care era președinta organizației de femei PNL Rădăuți, și-au dat demisiile din funcțiile deținute în cadrul acestei formațiuni politice. Mai mult, Cristina Nichiforiuc a demisionat și din funcția de city manager al orașului, semn că acuzațiile apărute în spațiul public nu sunt doar simple supoziții. Mai trebuie adăugat că pe lista de deconturi, aprobată de Primăria Rădăuți, apar și alte persoane, iar suma cea mai mare care a fost decontată se ridică la nu mai puțin de 56.420 de lei, ceea ce echivalează cu faptul că a cazat și hrănit echivalentul a 800 de persoane pe parcursul unei singure luni, mai scrie sursa citată.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img