spot_img
19.5 C
București
luni, septembrie 25, 2023
AcasăExterneSecretarul general al NATO, DECLARAȚIE LA CEREREA GERMANIEI: NU putem să închidem...

Secretarul general al NATO, DECLARAȚIE LA CEREREA GERMANIEI: NU putem să închidem pur și simplu ușa Rusiei

-

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și ministrul german de externe, Frank-Walter Steinmeier, au insistat vineri asupra necesității continuării dialogului cu Rusia, pentru asigurarea securității comune, transmite agenția EFE.

- Reclama -

‘Anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia și sprijinul ei continuu pentru separatiștii din estul Ucrainei au zdruncinat pacea în Europa, dar în același timp nu putem să închidem pur și simplu ușa Rusiei’, a declarat Stoltenberg la conferința de presă comună cu Steinmeier. El a ținut să amintească și faptul că Rusia ‘este cel mai mare vecin al nostru’ și are un rol determinant în viitorul securității europene.

Secretarul general al NATO a mai menționat că Alianța va continua să caute în relația cu Rusia un echilibru între o descurajare puternică și un dialog cu conținut, subliniind că dialogul cu Rusia este o oportunitate și pentru transmiterea clară a pozițiilor și ‘evitarea posibilelor accidente și incidente’.

La rândul său, ministrul Steinmeier i-a mulțumit lui Stoltenberg pentru susținerea acestui dialog și a pledat el însuși în favoarea menținerii unui echilibru între cei doi piloni ai NATO, respectiv descurajarea și dialogul. Vorbind despre primul pilon, el s-a referit la decizii concrete, precum consolidarea prezenței militare, iar despre al doilea a menționat că și acesta trebuie însoțit de ‘oferte la fel de concrete’.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img