spot_img
15.1 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăExterneSecretarul de stat pentru politica naţională ungară: Copiii sunt conştienţi că “graniţele...

Secretarul de stat pentru politica naţională ungară: Copiii sunt conştienţi că “graniţele ţării şi cele ale naţiunii nu coincid”

-

Guvernul a reînnoit comunităţile naţionale în ultimii 12 ani – a declarat marţi secretarul de stat pentru politică naţională marţi, pe postul public de ştiri M1 din Ungaria.

Árpád János Potápi a reamintit că în perioada 2010-2014 au fost adoptate legile “simbolice”, pe care guvernul a putut construi o bază puternică, iar în anii următori a putut sprijini realizările comunităţilor pe pământul lor natal. 

El a mai spus că seria anilor tematici a început cu 2012, 2020 a fost anul solidarităţii naţionale, anul trecut a fost cel al reînnoirii naţionale, iar anul în curs va fi anul naţiunii active. 

“Aceasta înseamnă că suntem o naţiune activă, avem o mulţime de realizări în spate, dar acum trebuie să acţionăm pentru a ne apăra realizările” – a subliniat secretarul de stat. 

Árpád János Potápi a considerat un rezultat important faptul că aproximativ jumătate de milion de elevi maghiari au vizitat deja o zonă de peste graniţă, astfel copiii sunt conştienţi că “graniţele ţării şi cele ale naţiunii nu coincid”. 

El a mai menţionat că cetăţenia ungară a fost dobândită de aproximativ 1,2 milioane de persoane din alte ţări, ele având astfel dreptul de a participa la alegerile parlamentare din Ungaria.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...