spot_img
8.6 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăActualitateSecretarul de stat maghiar pentru afaceri bisericești: În Europa de Vest lăcașurile...

Secretarul de stat maghiar pentru afaceri bisericești: În Europa de Vest lăcașurile sunt transformate în pub-uri și cluburi de noapte

-

Secretarul de stat pentru afaceri bisericești și relații interetnice din biroul primului ministru al Ungariei, Miklós Soltes, afirmă că în timp ce în Ungaria se deschid noi biserici, în Europa de Vest lăcașurile sunt transformate în pub-uri și cluburi de noapte.

Adresându-se participanților la ceremonia de deschidere a unei noi biserici greco-catolice din Njekladhaza, în nord-estul țării, el a menționat că peste 200 de biserici au fost construite în Ungaria și în regiunile din Bazinul Carpatic locuite de maghiari în ultimii 10 ani.

- Advertisement -

Soltesz a afirmat că în Europa de Vest și de Nord ”bisericile se închid, transformându-se în pub-uri și cluburi de noapte și, în multe cazuri, în moschei musulmane și case de rugăciune”.

Secretarul de stat din cabinetul premierului a susținut că acest proces este o consecință a faptului că ”bisericile din Europa de Vest au abandonat două mii de ani de învățătură creștină, urmând o ideologie și acceptând mesaje care subminează complet bazele societății”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img