spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăAnalizeSecretarul de Stat american NU va participa la reuniunea miniștrilor de externe...

Secretarul de Stat american NU va participa la reuniunea miniștrilor de externe din NATO: Președintele Chinei și Rusia

-

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, are deja planuri pentru a nu participa la un summit al miniştrilor de Externe din NATO, care va avea loc în perioada 5-6 aprilie la Bruxelles, preferând să rămână la Washington pentru a aştepta vizita preşedintelui Chinei, Xi Jinping. Însă, liderul diplomaţiei americane va participa în aceeaşi lună la o vizită mult aşteptată în Rusia, transmite Reuters.

Preşedintele Xi Jinping va purta discuţii în zilele de 6-7 aprilie cu republicanul Donald Trump la reşedinţa luxoasă Mar-a-Lago din Palm Beach, iar Tillerson are de gând să sară peste summitul aliaţilor de la Bruxelles tocmai pentru a se întâlni cu liderul chinez în Florida.

- Advertisement -

Între timp, reprezentanţii guvernamentali au confirmat că Tillerson nu are de gând să participe la o întâlnire separată cu cei 26 miniştrii de Externe din NATO, iar toate discuţiile vor fi purtate în cadrul întâlnirii despre combaterea ISIS.

”După aceste consultări şi întâlniri, el va pleca în aprilie la o întâlnire a G7 din Italia şi apoi la o serie de întâlniri în Rusia”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

- Advertisement -

Democratul Eliot Engel a explicat că Tillerson comite o eroare gravă prin ignorarea discuţiilor de la Bruxelles.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img