spot_img
18.1 C
București
luni, octombrie 3, 2022
AcasăAnalizeSecretarul Consiliului de Securitate al Rusiei anunță dezvoltarea parteneriatului strategic China-Rusia

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei anunță dezvoltarea parteneriatului strategic China-Rusia

-

Moscova consideră dezvoltarea parteneriatului său strategic cu Beijingul o prioritate necondiționată, iar acest curs nu este supus influenței externe, a declarat luni secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolay Patrushev, la consultările ruso-chineze privind stabilitatea strategică cu Yang Jiechi, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist din China.

„Cursul de dezvoltare a unui parteneriat strategic cu China este o prioritate necondiționată a politicii externe a Rusiei, se bucură de un sprijin larg din partea popoarelor celor două țări, se bazează pe o încredere reciprocă profundă și, prin urmare, nu este supusă influenței externe”, a spus el. accentuat.

Patrushev a continuat că această atitudine a fost confirmată la nivel superior de mai multe ori, inclusiv la întâlnirea președintelui Vladimir Putin cu omologul său chinez Xi Jinping, la Samarkand, în urmă cu câteva zile.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...