spot_img
18.3 C
București
luni, martie 27, 2023
AcasăAnalizeSecretarul american al Trezoreriei avertizează: O interdicţie a Europei pentru importurile de gaz...

Secretarul american al Trezoreriei avertizează: O interdicţie a Europei pentru importurile de gaz şi petrol ruseşti riscă să facă să explodeze preţurile energiei în lume

-

O interdicţie a Europei pentru importurile de gaz şi petrol ruseşti riscă să facă să explodeze preţurile energiei în lume, a avertizat joi secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, făcând apel la reducerea dependenţei europene „fără a penaliza întreaga planetă”, relatează AFP conform Agerpres.

- Reclama -

„Trebuie să fim prudenţi cu o interdicţie europeană completă a importurilor de petrol”, a spus ministrul economiei şi finanţelor din administraţia Joe Biden, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Departamentul Trezoreriei.

„Dacă am putea găsi un mijloc de a o face, fără a dăuna întregului glob cu creşterea preţurilor la energie care ar rezulta, ar fi ideal şi este o problemă la care încercăm să reflectăm împreună”, a mai spus ea.

Ţările europene încearcă să-şi reducă dependenţa de petrolul şi gazul importate din Rusia, pentru a o sancţiona după invadarea Ucrainei.

Dar „acest lucru ar creşte în mod clar preţurile mondiale la petrol şi ar avea un impact nefast asupra Europei şi a altor părţi din lume”, a avertizat Janet Yellen.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img