spot_img
31.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăcoronavirusSecretar de stat la Justiție cu 12 case amenință presa cu pușcăria...

Secretar de stat la Justiție cu 12 case amenință presa cu pușcăria în numele ”siguranței naționale”

-

In privința propagării in spațiul public a unor informații de tip fake news, reamintesc faptul ca in contextul Covid, comunicarea de informații false se subscrie infracțiunii prevăzute de Art.404 Cod penal, pedepsita in regim agravant pe perioada stării de urgenta, a scris secretarul de stat la Ministerul Justiției, bistrițeanca Diana Morar.

- Reclama -

Numirea ei a provocat la sfârșitul anului trecut valuri în presă, după ce s-a aflat că este fiica unui fost ofițer de securitate din dosarul lui Nicolae Steinhardt, uimind opinia publică și cu impresionanta sa avere, printre care și 12 case.

Derapaj grav al liberalei Diana Morar, ajunsă secretar de stat în Ministerul Justiției. Supărată pe un material de opinie apărut în Bistrițeanul.ro, distinsa își permite într-o postare pe Facebook să ne amenințe cu articolul 404 din Codul Penal. Consideră, după cunoștiințele sale juridice, că am încălcat prevederile articolului 404 din Codul Penal prin cele publicate. Și că astfel am pus în pericol… „siguranța națională”, pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani, „în regim agravant pe perioada stării de urgență”. Doamna Morar, sunteți bine? Cu Justiția, cu Codul Penal?, a scris Bistrițeanul.

Îi atragem atenția „secretarei” de stat că prin reproșul său nu a făcut decât o demonstrație clară: sistemul politic din care face parte nu a fost și nu este în stare să asigure instituțiilor resursele necesare pentru testarea populației. Tot sistemul de sănătate stă practic la mila sponsorilor și a societății civile, care suplinesc prin donații ceea ce ar trebui asigurat de la bugetul de stat, scrie Bistrițeanul.

Un demers jurnalistic în interesul Spitalului Județean de Urgență Bistrița – unde lucrează 1400 de cadre medicale și sunt tratați 1000 de pacienți și pentru care testarea pentru COVID-19 este vitală – a fost caracterizat drept „interes personal”, mai spune ziarul din Bistrița.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...