spot_img
18.3 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeSecretar de stat de la Energie despre planul lui Dandana de a...

Secretar de stat de la Energie despre planul lui Dandana de a distruge CE Oltenia

-

”Sunt lucruri foarte negre, complicate pentru Gorj” a comentat secretarul de stat PSD din Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, în emisiunea Interviurile Infinit FM, la o zi după ce grupurile energetice 7 Turceni și 3 Rovinari au fost scoase din funcțiune.

- Reclama -

Ștefan a afirmat la Radio Infinit că nu a putut face nimic pentru a împiedica punerea în aplicare a planului draconic de restructurare a Complexului Energetic Oltenia și a dat vina pe ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, zis Dandana   

”Complexului i-au fost amputate încă două degete de la o mână care-i tremură” a declarat social-democratul.

Ștefan a mai spus că, din 2019, de când Virgil Popescu a fost instalat în fruntea Ministerului Energiei au fost aplicate politici energetice păguboase pentru Complexul Energetic Oltenia.

Secretarul de stat din Ministerul Energiei a afirmat că i-au fost luate atribuțiile pentru faptul că a luptat pentru menținerea capacităților pe cărbune de la Complexul Energetic Oltenia, măcar până când vor fi puse în loc noile capacități pe gaze și fotovoltaice.

Constantin Ștefan a mai spus că noua variantă a planului de restructurare, care prevede că vor mai rămâne trei grupuri pe cărbune, în rezervă, în 2026, a fost aprobată în luna februarie 2022.  

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img