spot_img
25.6 C
București
sâmbătă, octombrie 1, 2022
AcasăAnalizeSebastian Metz, Camera de Comerţ Româno-Germană: România trebuie să investească în procesare,...

Sebastian Metz, Camera de Comerţ Româno-Germană: România trebuie să investească în procesare, să nu mai trimită la export materie primă pentru industria alimentară. România exportă animale vii şi cereale după care importă aluat congelat şi mezeluri

-

România este în top trei eu­ro­pean la creşterea de ani­male, însă acestea sunt tri­mise la export vii în cele mai multe cazuri, iar acest lu­cru limitează atât capacitatea de proce­sare de pe plan local cât şi vizibilitatea acestora. Dacă în Germania pot fi cum­pă­rate mezeluri realizate de producători ma­ghiari în Ungaria, cele româneşti nu sunt prezente, scrie Ziarul Financiar.

- Reclama -

„Există potenţial pe piaţa alimentară şi po­tenţial local, în România, în rândul pro­duselor procesate aici. Trebuie să atragem companii şi capital internaţional sau local în procesare. De aici sunt exportate mult prea multe produse neprocesate sub formă de materie primă, iar acestea ar trebui produse local şi după aceea să meargă la export. Dar este nevoie de o strategie pen­tru a realiza acest lucru. Avem agricultură aici, dar tre­bu­ie îmbunătăţit întreg lanţul ver­tical“, a spus Sebastian Metz, director general şi membru în Consiliul Director al Camerei de Comerţ Româno-Germane AHK România.

În opinia lui tocmai pentru că retailul românesc este dominat de mari lanţuri germane precum Lidl, Kaufland sau Metro, acestea ar putea reprezenta poarta de intrare a produselor româneşti spre Europa de Vest şi Germania. „Sunt produse ro­mâneşti în supermar­ke­turile din Germa­nia, dar nu la scară prea ma­re. Ţine de dialogul cu marile lanţuri de re­tail pentru a exporta spre Germania. Aici în România avem mari lanţuri de retail din Ger­mania iar acestea pot facilita in­trarea pro­duselor româneşti pe piaţa ger­mană. Produ­sele româneşti trebuie pro­mo­vate în ca­drul târgurilor internaţio­nale, spre exem­plu. Eu aici apreciez produsele româneşti şi sunt unele foarte competitive, dar pe piaţa inter­naţională sunt alte reguli care trebuie respectate cu privire la cantitate, design, disponibilitate în cursul anului“, a subliniat Sebastian Metz.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...