Sebastian Ghiță vrea să îl detoneze pe Ponta în Comisia SRI în SCANDALUL OFIȚERILOR ACOPERIȚI

0
257

Deputatul Sebastian Ghiță, membru în Comisia de control a activității SRI, susține că fostul premier Victor Ponta ar trebui să dea explicații în fața Comisiei, după afirmațiile făcute în legătură cu ofițerii acoperiți. ”În ciuda relației mele bune cu domnul Victor Ponta, consider că ceea ce a spus un fost prim-ministru e de o gravitate maximă. Eu nu știu dacă ne dăm seama de gravitatea unor astfel de lucruri”, a declarat Ghiță, pentru Știrile B1 TV.  

Întrebat ce poate face Comisia de control a SRI în această situație, deputatul a răspuns: ”Nici eu și nici alți colegi nu ne-am inflamat, că se mai întâmplă astfel de evenimente în viața politică, decât după ce președinta PNL, doamna Alina Gorghiu, în scris, a anunțat pe toată lumea că ce face Ponta este groaznic și că solicită, în mod expres, Comisiilor SRI și SIE să se autosesizeze și să verifice aceste informații lansate de Ponta, cum că ofițeri acoperiți ai serviciilor preiau cel mai mare partid politic din România. Și imediat după dânsa, domnul Cezar Preda și ceilalți din PNL, ceilalți colegi PNL-iști din Comisie au spus că Ponta trebuie audiat la Comisie. Abia după aceea, eu, domnul Savu am dat curs acestor gânduri și, într-adevăr, și eu consider că domnul Ponta ar trebui să răspundă pentru ce a spus”.

”Un cetațean chemat la o comisie parlamentară trebuie să se prezinte. (…) O audiere în fața unei comisii parlamentare este similară unei mărturii în fața instanței, este o probă și poate fi folosită în justiție. Trebuie să vină Ponta și să ne explice ce a vrut să zică, Zgonea să ne explice cum a vrut să preia PSD-ul, să vină domnul Tudose, să vină doamna Gorghiu și să vină domnul Dragnea”, a spus Sebastian Ghiță.

Problema ofițerilor acoperiți din politică a revenit în actualitate la sfârșitul săptămânii trecute, imediat după ce prședintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul ”Referendumului”.

După anunțul deciziei luate de instanță, fostul premier Victor Ponta a precizat că ”Liviu Dragnea NU trebuie să își dea demisia din funcția de Președinte al PSD!