Sebastian Ghiță a primit azil politic în Serbia

0
136

Sebastian Ghiţă a declarat, joi, că a primit azil politic, decizia fiind luată după ce judecătorii din Serbia au studiat probele pe care procurorii de la DNA Ploieşti le-ar fi falsificat şi după ce au fost audiaţi mai mulţi martori, între care şi Vlad şi Andreea Cosma.„Eu am primit azil politic, chiar dacă e o procedură destul de grea, judecătorii au studiat informaţiile prezentate de Onea şi Negulescu, informaţii falsificate şi au decis acordarea de azil politic. Da, au fost audiaţi martori aici. Vlad şi Andreea Cosma au fost audiaţi prima oară aici în Serbia. Sunt ambele prinse în aceeaşi procedură şi în cadrul audierilor oficiale mai mulţi martori din România au fost prezenţi aici”, a declarat Sebastian Ghiţă, la România TV.

Potrivit fostului deputat, autorităţile din Serbia s-au „îngrozit” când au văzut că procurorii au încurajat falsificarea probelor, făcând referire la Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti.

„ Mai mult decât atât, poliţişii şi judecătorii din Serbia au audiat direct, cu traducător în limba sârbă, aceşti martori care au spus ce s-a întâmplat în epopeea de la DNA Ploieşti şi au înţeles foarte bine. De aceea au luat această decizie. E greu de înţeles pentru orice judecător cum dosarele durează 2, 3. 5 ani şi nu se descoperă nicio probă care să incrimineze pe nimeni şi totuşi este menţinut mandatul de arestare”, a mai spus Sebastian Ghiţă.