spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăAnalizeSebastian Burduja propune două proiecte privind spaţiile verzi din Bucureşti, cel al...

Sebastian Burduja propune două proiecte privind spaţiile verzi din Bucureşti, cel al unui parc unit cu cel din jurul Palatului Parlamentului şi amenajarea pădurii Băneasa ca pădure-parc

-

Candidatul PNL la Primăria Capitalei Sebastian Burduja a vorbit despre spaţiile verzi din oraş şi a prezentat în acest sens două proiecte, primul referitor la un parc unit cu parcul din jurul Palatului Parlamentului, „un parc care trebuie deschis prin pasarele pietonale şi velo, unit cu parcul, de fapt, pârloaga din faţa Academiei Române” şi cel de-a doilea proiect ar fi pădurea Băneasa care ar trebui amenajată ca pădure-parc. Liberalul a mai spus că pădurea Băneasa poate fi trecută, prin hotărâre de Guvern, de la Romsilva la PMB, pentru a putea fi făcute investiţii aici.

„Este vorba de un parc unit cu parcul din jurul Palatului Parlamentului, un parc care trebuie deschis prin pasarele pietonale şi velo, unit cu parcul, de fapt, pârloaga din faţa Academiei Române. Mai mult, în spate avem Arenele BNR, cu un parc aferent. Se poate crea un spaţiu format din patru componente verzi. Sigur, urmează să avem studiu de oportunitate, fezabilitate, proiect de tehnic şi aşa mai departe. Dar, imaginaţi-vă cum ar arăta acest spaţiu cu toate aceste hectare de spaţiu verde valorificate. Pe spaţiul din faţa Academiei Române se poate amenaja şi un muzeu al luptei anticomuniste. Al doilea mare proiect este pădurea Băneasa, care este o mare pierdere pentru bucureşteni. Ea nu este amenajată, se întâmplă tăieri ilegale, se depozitează deşeuri. Se amenajează pădurea ca pădure-parc. Printr-o simplă hotărâre de Guvern, ea trece de la Romsilva la primăria generală, care poate să vină şi să investească. Nu afectează ecosistemul din pădure. Sunt soluţii de ultimă generaţie bazate pe lemn, pe tot felul de alte dotări”, a afirmat Sebastian Burduja, într-o conferinţă de presă susţinută, miercuri în Parcul Izvor.

- Advertisement -

Acesta a mai precizat că pot fi amenajate şi alte spaţii verzi, după acest model pe care l-a folosit el în cele două proiecte, cum ar fi spaţii verzi mai mici lângă blocuri de apartamente sau pochet-parcuri.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img