spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăEconomieAgricultura"Se pregăteşte o hoţie la nivel naţional cu sute de mii de...

„Se pregăteşte o hoţie la nivel naţional cu sute de mii de hectare de pădure”

-

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP), deputatul Marius Paşcan, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin iniţiativa legislativă de modificare a legilor fondului funciar se pregăteşte „o hoţie cu sute de mii de hectare de pădure” şi că acest proiect prevede inclusiv restituirea bunurilor Casei de Administrare şi Supraveghere a Bunurilor Inamice (CASBI), care au fost confiscate în cazul unor sentinţe definitive privind comiterea de crime de război.

„Se pregăteşte o hoţie la nivel naţional cu sute de mii de hectare de pădure. Domnul Liviu Dragnea, personal, este iniţiator alături de alţi şapte deputaţi şi senatori reprezentând PSD. Aceştia au imaginat un proiect de lege care a trecut de Senat şi va ajunge săptămâna viitoare în Camera Deputaţilor, prin care modifică tot ce există legislaţie în ceea ce priveşte fondul funciar. Vor să împroprietărească cu sute de mii de hectare de pădure diverse entităţi, culte, persoane juridice, foste asociaţii grănicereşti. Între acestea şi 70.000 de hectare din Mureş şi Harghita, care fac parte din fostul domeniu CASBI. (…) Aceste entităţi au deschis procese, au pierdut în instanţă pe această legislaţie de până acum, stufoasă şi găunoasă, iar această lege permite ca sute de mii de hectare să le intre în posesie după ce au pierdut procesele, neputând să demonstreze în instanţe că le-au avut în proprietate. Pentru că în foarte multe situaţii nu au fost proprietari, au fost doar administratori şi legea permite acum celor care au administrat să preia pădurile în proprietate”, a arătat Marius Paşcan, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, bunurile administrate de CASBI sunt bunuri confiscate de statul român în situaţia unor criminali de război, „care au luptat împotriva României, care au ucis români, care au maltratat”.

„Procesele au fost câştigate de statul român – inclusiv în mandatul meu de prefect – şi acum le face lege specială ca să legalizeze hoţia. Vă daţi seama cu ce trebuie să lupţi şi cu ce averi? De miliarde de euro, despre asta vorbim. Este absolut incredibil! Mă voi împotrivi atât eu atât eu, cât şi PMP la un asemenea proiect legislativ”, a susţinut Paşcan.

Deputatul susţine că, de două săptămâni, reprezentanţi ai Federaţiei Sindicatelor din Silvicultură „Silva” protestează în faţa Parlamentului României, însă nu sunt băgaţi în seamă.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img