SE INCING SPIRITELE/ Senator PSD: Ponta sa explice de ce l-a numit ministru pe Ioan Rus

0
763

Senatorul PSD Buzău Victor Mocanu spune că declaraţia fostului ministru Ioan Rus referitoare la românii din străinătate este de o „extremă grosolănie”, demisia fiind insuficientă pentru „jignirea colosală”, iar premierul Victor Ponta trebuie să explice motivele pentru care l-a nominalizat ministru.

Senatorul PSD de Buzău Victor Mocanu, care este membru în Comisia Românilor de Pretutindeni, a criticat, într-un comunicat de presă transmis joi, declaraţia lui Ioan Rus referitoare la românii din străinătate, spunând că aceasta este „de o extremă grosolănie”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

România are, în acest moment, potrivit unor estimări încă neoficiale, peste 4 milioane de cetăţeni care, nevoiţi să îşi caute un trai mai bun în afara ţării, muncesc în străinătate. Aceşti oameni sacrificaţi de un sistem încă incapabil să le pună la dispoziţie mijloacele necesare pentru a trăi decent aduc la bugetul ţării care i-a izgonit prin nepăsare miliarde de euro anual. Pentru a-i răsplăti, România îl prezintă pe Ioan Rus, deja fost ministru PSD, care afirmă neaoş că, în sens general, rudele celor plecaţi să muncească în străinătate sunt «golani şi curve». Ca parlamentar PSD şi ca membru în Comisia Românilor de Pretutindeni, consider că afirmaţia ministrului Ioan Rus este una de extremă grosolănie”, a afirmat senatorul Victor Mocanu.

În acelaşi context, Mocanu a apreciat că demisia lui Ioan Rus nu este suficientă pentru jignirea adusă românilor care muncesc în străinătate, inclusiv premierul Victor Ponta trebuind să explice cum a adus într-o funcţie guvernamentală un om ca Ioan Rus.