spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăDezvaluiriSe confiscă 800.000 lei de la Ramona Ioana Bruynseels

Se confiscă 800.000 lei de la Ramona Ioana Bruynseels

-

Autoritatea Electorală Permanentă a decis să confiște aproape 800.000 de lei (170.000 euro) de la Ramona Ioana Bruynseels, din cauza neregulilor privind cheltuirea banilor în campania de la prezidențiale, relatează Radio Europa Liberă.

- Reclama -

RELATAREA RADIO EUROPA LIBERĂ:

Bruynseels a fost aruncată în bătălia electorală din 2019 de Dan Voiculescu, postul de televiziune Antena 3 oferindu-i spații generoase de promovare electorală.

Paguba pentru Ramona Ioana Bruynseels după alegerile prezidențiale poate depăși însă 2.4 milioane de lei (510.000 euro). Conform datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă, candidata PPU a beneficiat în campanie de o finanțare privată de 803.398 de lei.

Partidul Puterii Umaniste nu este partid parlamentar și nu beneficiază de subvenție de la buget, astfel că întreaga resursă financiară pentru campania prezidențială a trebuit să fie asigurată din fonduri private. Spre exemplu, Klaus Iohannis a folosit 18.000.000 de lei în campanie, dar întreagă sumă a provenit din subvenția pe care PNL o primește anual de la bugetul de stat.

Potrivit legii, un candidat poate cerea rambursarea sumelor cheltuite în campania electorală dacă a reușit să treacă de pragul de 3% după anunțarea rezultatelor oficiale. Nu a fost însă cazul Ramonei Bruynseels, care a luat sub 2% la scrutinul din luna noiembrie.

Ea nu a făcut o solicitare de rambursare, dar AEP a verificat modul în care ea a utilizat banii în campanie.

Controlul Autorității Electorale Permanente a descoperit o problemă majoră în modul în care s-a gestionat din punct de vedere financiar campania candidatei Bruynseels.

Conform unui document consultat de Europa Liberă, în contul de campanie au fost virate contribuții electorale în cuantum de 803.398 lei, dar, până la data încheierii campaniei electorale, Partidul Puterii Umaniste a angajat cheltuieli electorale în valoare de peste 1.59 milioane de lei. Ea nu avea voie să antameze cheltuieli fără ca suma să se regăsească în contul de campanie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...