spot_img
0.7 C
București
joi, decembrie 1, 2022
AcasăAnalizeSe cere capul Episcopului Ortodox de Oradea după ce a participat la...

Se cere capul Episcopului Ortodox de Oradea după ce a participat la aniversarea Episcopului Greco Catolic: „Cel mai grav însă este faptul că în timpul acelei „liturghii” greco-catolice preasfinţitul Sofronie a fost pomenit de trei ori alături de papa Francisc şi de minciunoepiscopii greco-catolici, fiind numit „episcopul nostru, preasfinţitul Sofronie”

-

O mână de credincioşi bihoreni au adresat Sinodului BOR o scrisoare prin care cer caterisirea episcopului ortodox Sofronie Drincec, pentru apostazie, rugăciune cu ereticii, recunoaşterea falşilor martiri ai ereticilor, nepredicarea cuvântului lui Dumnezeu într-o zi de mare sărbătoare creştină şi împreună slujire cu ereticii, după ce, pe 8 septembrie, zi în care ortodocşii sărbătoreau Sfântă Măria Mică (naşterea Sfintei Fecioare) a participat la aniversarea a 25 de ani de episcopat ai Prea Sfinţitului Virgil Bercea, episcopul greco-catolic al Oradiei, scrie Ebihoreanul.

- Reclama -

Informaţia a fost publicată de site-ul religios marturisireaortodoxa.ro, sursă conform căreia plângerea a fost înaintată pe 25 septembrie, de către cinci persoane – Adrian-Vasile Blaj, Bianca-Delia Blaj, Radu-Ioan Găvruţa, Călin Mihai Sabău, Cristian-Mihai Boldi – „credincioşi ortodocşi botezaţi canonic în Biserica Ortodoxă Română, vieţuitori în Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei”. Documentul este plin cu texte de canoane şi reglementări ale Sinodului, folosind un limbaj dur la adresa feţelor bisericeşti.

În esenţă, reclamanţii îi reproşează episcopului Sofronie că, „deşi nu a slujit efectiv cu ereticii uniaţi şi cu papistaşii prezenţi, s-a rugat împreună cu aceştia”, numindu-l pe PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic al Oradiei, „pseudoepiscop” şi desconsiderându-i efectiv pe greco-catolici şi pe episcopii martiri beatificaţi de Papa Francisc în vizita făcută, în această vară, în România. „La acea manifestare religioasă, greco-catolicii au expus pretinsele „moaşte” ale „episcopilor” „martiri” „beatificaţi” de către papa Francisc cu prilejul vizitei sale prozelite din România, din mai-iunie anul curent”, scriu petiţionarii.

„Cel mai grav însă este faptul că în timpul acelei „liturghii” greco-catolice preasfinţitul Sofronie a fost pomenit de trei ori alături de papa Francisc şi de minciunoepiscopii greco-catolici, fiind numit „episcopul nostru, preasfinţitul Sofronie”. Faţă de această introducere a preasfinţiei sale în dipticele papistaşe şi pomenire ca episcop greco-catolic, preasfinţitul Sofronie nu a luat nicio atitudine. Dimpotrivă, filmarea evenimentului ni-l prezintă închinându-se cu evlavie, cu camilafca dată la o parte, exact ca un episcop ortodox care participă la o slujbă ortodoxă la care nu slujeşte”, arată plângerea.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img