spot_img
0.7 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăActualitateSe blochează consulatele României

Se blochează consulatele României

-

Activitatea consulatelor din străinătate a creat mereu dezbateri și mai ales polemici. Una dintre cele mai acute probleme acum este lipsa de personal.Dar în loc să rezolve problema, Ministerul de Externe face exact pe dos și golește consulatele de ultimii oameni. O circulară avertizează că până la sfârșitul lunii august, circa 200 de oameni detașați în consulate trebuie să plece, scrie Ziarul Românesc din Austria.

- Reclama -

Nu vine nimeni în loc, pentru că nu s-au organizat concursuri și nu s-au făcut noi angajări. Responsabilii multor consulate sunt disperați și trimit apeluri disperate către București.

La acest moment, în MAE, dintr-un total de aproximativ 2.500 posturi existente (în total, în centrală și serviciul exterior), își desfășoară activitatea un număr de aproximativ 1.500 – 1.600 persoane (din care circa 300 detașați din mediul privat, 100 în centrală și aproximativ 200 în exterior – ambasade / consulate, prestând servicii către cetățenii români: procuri, declarații, pașapoarte, certificate, etc.).

În aceste condiții, în care, conform cifrelor menționate, ministerul este efectiv depopulat, iar programările în vederea efectuării serviciilor consulare sunt la luni distanță, din cauza lipsei de personal, o circulară a serviciului resurse umane anunță că detașările sunt închise definitiv la 30 august 2022, mai spune sursa citată.

Acest act va duce la blocarea afectivă a activității majorității ambasadelor și consulatelor românești, în special din vestul Europei.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img