Fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, a dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că are informații certe despre implicarea lui Florian Coldea în acțiuni contrare României, pe care le poate prezenta în Parlament.
„Dacă sunt chemat, pun la dispoziția Comisiei SRI dovezi, cu nume și prenume. Voi da detalii importante, așa cum am mai făcut-o și în precedentele audieri. Cunosc țintele lor. Aceste detalii pot fi analizate și puse la dispoziția Parchetului General, pentru a fi cercetate”, a declarat Dumitru Iliescu. Generalul a mai spus că prin aceste monitorizări, Florian Coldea știa ce planuri au șefii Armatei României, dacă erau sau nu de acord cu „partenerul strategic” SUA și, în funcție de informațiile obținute, pe căi diplomatice se obținea menținerea sau schimbarea din funcție.
În perioada în care Florian Coldea a fost prim-adjunct al șefilor SRI, între anii 2006 și 2017, Armata României a avut patru șefi ai Statului Major General, a doua funcție după ministrul Apărării. Primul, generalul Eugen Bădălan a fost schimbat din funcție chiar în 2006, anul în care Coldea a preluat funcția. Atunci, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Bădălan pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, în dosarul „Tofan Grup”. În acel dosar a fost învinuit şi predecesorul său la şefia Statului Major General, generalul Mihail Popescu, precum şi alţi patru ofiţeri. Cei doi generali sunt acuzaţi că în perioada cât au fost şefi ai Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT) au subevaluat preţurile la deşeurile metalice rezultate din dezmembrarea tehnicii militare şi au acceptat preţuri supraevaluate la anvelope în contractul încheiat cu SC Tofan Steel SRL.
Al doilea șef din Armata României din perioada șefiei lui Coldea la SRI a fost amiralul Gheorghe Marin, în perioada 13 septembrie 2006-28 decembrie 2010. Acesta i-a luat locul lui Bădălan, deși a făcut subiectul unor dezvăluiri de presă prin care era acuzat de încheierea unor contracte dezavantajoase pentru Marina Militară Română. Printre acestea se numărau repararea bricului „ Mircea ” sau a fregatei „Mărăşeşti”. A fost numit șef al Statului Major General după ce a coordonat personal în anul 2006 negocierile cu SUA pentru achiziţionarea unui submarin nuclear second-hand, care n-a ajuns niciodată în țara noastră. El a respins ideea de a se cheltui bani pentru revitalizarea submarinului „Delfinul”, în speranţa că negocierile cu SUA pentru obţinerea submarinului nuclear se vor încheia favorabil.
Ceilalți doi șefi ai statului major general au fost generalul Ştefan Dănilă, în perioada 28 decembrie 2010-1 ianuarie 2015 și general Nicolae Ciucă, de la 1 ianuarie 2015 și până în prezent.