spot_img
30.3 C
București
sâmbătă, august 13, 2022
AcasăDezvaluiriScrisoarea unui arestat achitat definitiv către oficialii europeni care o susțin pe...

Scrisoarea unui arestat achitat definitiv către oficialii europeni care o susțin pe Kovesi

-

Dan Radu Ruşanu, fost preşedinte ASF, arestat mai multe luni şi achitat după trei ani într-un dosar construit de procurorii DNA, conduşi de Kovesi, transmite o scrisoare deschisă oficialilor europeni în care critică dublul standard cu privire la cazurile de corupţie şi susţinerea pentru Codruţa Kovesi.

Directorul SRI Eduard Hellvig(primul din stanga, jos), Florian Coldea si Codruta Kovesi(C), Procurorul Sef al Romanie, zambesc catre reprezentantii media, joi 3 Martie 2016, la finalul sedintei de evaluare a activitatii desfasurate in anul 2015, de catre Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). MARIAN ILIE / MEDIAFAX FOT
- Reclama -

În scrisoarea transmisă oficialilor UE, liberalul vorbeşte despre dosarul în care a fost încarcerat timp de 4 luni, „condamnat” prin telejustiţie de procurorii DNA, conduşi de Laura Codruţa Kovesi, şi achitat la finalul unui proces care a ţinut trei ani.

„Un veritabil linşaj mediac, a urmat apoi “comunicatul DNA” însuşit şi supervizat de Dna Laura Codruţa Kovesi prin care eram acuzat şi condamnat înainte de a fi judecat”, se arată în scrisoare.

„Constat azi o intervenţie grosolană a conducerii Parlamentului UE în actul de justiţie din România, cum şi un dublu limbaj, prin încălcarea tuturor principiilor democratice clamate de Parlamentul UE cu scopul asumat făţis de a apăra un inculpat (…) Dublul standard practicat de organismele europene în interpretarea unor întâmplări judiciare din România nu face altceva decât să accentueze euroscepticismul”, precizează Ruşanu, legat de cazul Kovesi.

Dan Radu Ruşanu a fost arestat preventiv, în anul 2014, timp de patru luni şi a stat în arest a domiciliu alte trei luni în dosarul „Carpatica Asig”, fiind acuzat de folosirea influenţei unei persoane care îndeplineşte o funcţie publică, favorizarea făptuitorului şi constituire de grup infracţional organizat. În primă instanţă, fostul şef al ASF a fost achitat, iar în anul 2017, la trei ani de la momentul arestării, decizia de achitare a fost menţinută şi de instanţa supremă.

„Pentru toate cele ce mi s-au întamplat, mie si altor români în timpul conducerii DNA de către Laura Codruţa Kovesi, eu nu pot “s-o admir” pe aceasta precum dl. Frans Timmermans şi nici să-i acord “suportul meu” aşa cum declara Dl.Tajani. Poate, dacă aceste lucruri s-ar fi întâmplat în ţările dvs, neîndoielnic v-aţi fi schimbat părerea şi nu aţi mai fi susţinut-o necondiţionat pe dna. Laura Codruţa Kovesi”, mai spune Ruşanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...