spot_img
21.1 C
București
joi, mai 26, 2022
AcasăArmataScriitorul francez expulzat din România: SRI cultivă în primul rând naționaliștii șoviniști...

Scriitorul francez expulzat din România: SRI cultivă în primul rând naționaliștii șoviniști care se învârt în jurul lui Iohannis, în timp ce SIE sprijină gruparea Macroniană / LGBT

-

Apropierea exagerată a președintelui României de capii serviciilor secrete de la noi, în special SRI, relevată inclusiv de ziua națională, la Alba Iulia, a ajuns și în presa externă, inclusiv cu elemente noi și de interes, sc rie Inpolitics.

Publicația on-line Vișegrad Post, care relatează în mai multe limbi de circulație internațională, difuzează, astfel, un material semnat de scriitorul, jurnalistul și antropologul francez Raoul Weiss, recent expulzat din țara noastră pe motiv că ar amenința siguranța națională.
Weiss pleacă de la celebrele imagini ”decriptate” în premieră de Inpolitics, cu președintele român înconjurat la Alba Iulia de generali ai SRI și comentează ”Un apogeu pentru un așa-zis serviciu “secret”, în timpul unei comemorări a victoriilor militare: SRI este “arma” cel mai bine reprezentată (de departe!)”, amintind că, în anul Centenarului, Iohannis a adăugat alte cîteva zeci de generali zestrei și așa exagerate pe care o deține România în domeniu.

33

Weiss merge însă chiar mai departe cu dezvăluiri inedite, susținînd că un politician român apropiat de PNL i-ar fi dezvăluit imediat după alegerea lui Iohannis ca președinte, în timpul unei plimbări prin parc, legăturile strînse ale acestuia cu serviciile secrete.
Jurnalistul francez spune că Iohannis nu avea cum să fie în afara unor legături și cu fosta Securitate, ținînd cont de statutul special al minorității săsești de la noi și de alte aspecte legate de familia acestuia.
Weiss se întreabă, retoric, dacă imaginea lui Iohannis înconjurat de sereiști le va deschide ochii TFL-iștilor care încă îl susțin necondiționat, dar tot el concluzionează: ”nu e orb mai mare decît cel care refuză să vadă”.

”Este drept că SRI se vede nevoit să împartă puțin tortul “național” cu colegul său SIE (Serviciul de Informații Externe), de care e apropiat Victor Ponta. În acest scenariu ucrainean, este clar că SRI cultivă în primul rând naționaliștii șoviniști (cu nostalgii prost disimulate după Garda de Fier) care se învârt în jurul lui Iohannis, în timp ce SIE sprijină gruparea Macroniană / LGBT a globalismului românesc: arta distribuirii rolurilor” conchide Weiss.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...