spot_img
20 C
București
luni, august 15, 2022
Acasăcoronavirus„Școala online este o mare farsă”: În România sunt aproape 1,3 milioane...

„Școala online este o mare farsă”: În România sunt aproape 1,3 milioane de copii care trăiesc sub pragul sărăciei

-

În România, sunt aproape 1,3 milioane de copii care trăiesc sub pragul sărăciei, iar pandemia de coronavirus riscă să agraveze și mai mult situația.Prin ordin al ministrului Educației, școala online a devenit obligatorie, iar copiii, cu excepția celor care au de dat examene, vor merge la școală abia la toamnă, în contextul în care autoritățile încearcă limitarea efectelor pandemiei de coronavirus. Această măsură a fost aspru criticată de experții în educație, mai cu seamă că nu toți copiii au acces la învățământul online.

- Reclama -

Ștefan Dărăbuș, directorul regional pentru Europa Centrală și de Sud al Fundației Hope and Homes for Children, a explicat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că pentru copiii care trăiesc sub pragul sărăciei „școala online este o mare farsă”, mai ales că „cel puțin unu din trei copii din țara asta nu are cum să aibă acces la școala online, trăind în case unde nu există Internet, tablete sau smartphone-uri, sau chiar curent electric.

În familiile din care provin este dificilă chiar și asigurarea necesarului pentru traiul zilnic. Mulți dintre părinții acestor copii au rămas fără serviciu sau nu își mai pot găsi unul în această perioadă și astfel crește și riscul apariției „dezordinii sociale”, avertizează Ștefan Dărăbuș.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...