spot_img
29.5 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăAnalizeScholz are opoziție în propriul partid față de tancurile pentru Ucraina

Scholz are opoziție în propriul partid față de tancurile pentru Ucraina

-

Lars Klingbeil, co-lider al Partidului Social Democrat (SPD) german, a declarat că rămâne reticent faţă de solicitările ca Berlinul să trimită Kievului tancuri de luptă Leopard fără o coordonare între aliaţii din NATO, relatează dpa conform Agerpres.

‘Niciun stat nu furnizează tancuri de luptă atât de grele precum Leopard 1 sau 2’, a spus Klingbeil sâmbătă, într-un interviu pentru RTL/ntv.

El a arătat că preşedintele rus Vladimir Putin poartă o acţiune foarte brutală în Ucraina şi a descris ţări occidentale precum Germania drept părţi în conflict.

‘Din acest punct de vedere, este corect că americanii, francezii, dar şi noi, ca guvern federal german, întotdeauna cântărim, din nou şi din nou, implicarea noastră în acest război’, a afirmat responsabilul SPD.

Pentru guvernul german, a spus Klingbeil, a fost întotdeauna important să nu acţioneze de unul singur când este vorba despre ajutorul militar pentru Ucraina.

Într-o schimbare majoră de politică, Olaf Scholz, cancelarul social-democrat german, a declarat că Berlinul va livra în jur de 40 de vehicule de luptă de infanterie Marder şi o baterie de rachete Patriot, după mai multe luni în care a rezistat apelului venit de la Kiev.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img