spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasămediuSCENE HALUCINANTE LA ÎNALTA CURTE: LIVIU DRAGNEA DĂ VINA PE STAFF ȘI...

SCENE HALUCINANTE LA ÎNALTA CURTE: LIVIU DRAGNEA DĂ VINA PE STAFF ȘI PE TINERII DIN SEDIUL PSD PENTRU DOSARUL REFERENDUMUL

-

Cu privire la acuzaţia privind adresa despre tombole, vreau să precizez că nu am ştiut de existența lor şi nu eu am trimis adresă pentru tombole. Se arată în prima hotărâre, că a două zi după ce am anulat adresa către teritoriu. Eu am aflat a doua zi, după ce m-am uitat pe registrul intrări ieşiri. Pe registru era trecut doar adresa tombolei. Firesc, am cerut să fie trimisă o adresa de anulare a adresei iniţiale. Eventuală pedepsire a staffului cu privire că au trimis o adresa fără ştiinţa mea.  Nu am luat nicio măsură administrativă deoarece au mai fost astfel de situaţii. În campanie se trimit multe adrese trimise şi primite de voluntari, a declarat luni la Înalta Curte de Casație și Justiție președintele PSD, Liviu Dragnea, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în primă instanță.

- Reclama -

Nu era nevoie ca cineva să îndemne militanţii de partid să caute cetăţeni şi să-i aducă la vot. Listele electorale sunt publice. Ele se afişează la primărie, iar prin lege, partidele au acees să primească copii ale acestor liste. În ziua referendumului, în sediul PSD – ului erau zeci de tineri voluntari proveniți din cele trei partide care formau USD. Explic astfel că în ziua votului în sediul de partid intră şi iese foarte multă lume. O parte dintre acești tineri erau grupați la etajul 1, fiind coordonaţi de oameni din stafful de campanie pentru a primi date despre eventualele incidente. Părerea mea este că acei tineri au compus acele SMS- uri ca o reacţie la alt tip de SMS- uri care se transmiteau atunci, prin care oamrnii erau îndemnaţi să nu participe la vot, a mai declarat Dragnea în fața instanței.

DIALOG HALUCINANT ÎN INSTANȚĂ:

Livia Stanciu: În calitate de şef al campaniei, v- aţi interesat cine a avut ideea tombolei şi cine a trimis adresa?

Liviu Dragnea: A două zi, după ce am studiat registrul, am intrebat cine a întocmit-o şi cine a trimis-o. La discuție erau mai mulți membri ai Secretariatului general. Au fost răspunsuri neclare. Tineri voluntari care veneau cu tot felul dei idei. Când i-am întrebat cum au transmis adresa cu semnătura mea scanată, aceştia au răspuns că sistemul informatic era accesibil multora din sediu. Nu avea protecţie foarte mare.  Recunosc că nu am dat importanță acestui fapt. În opinia mea, dacă am anulat a doua zi adresa, am zis că orice eventuală greşeală a fost reparată.

Livia Stanciu: Cine ar fi trebuit să aibă obligaţia de a transmite adrese?

Liviu Dragnea: Nu am stabilit persoane care să verifice conţinutul adreselor către teritoriu. Echipa era fluctuantă. 30 -35 de oameni. Nu am stabilit pe cineva anume care să coordoneze activitatea. Volumul era foarte mare şi s-a stabilit să se lucreze in comun.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img