Scene halucinante cu Iohannis și președintele Germaniei la Sibiu

0
16236

Președinții României și Germaniei Federale, Klaus Iohannis și Joachim Gauck, împreună cu soțiile, au ieșit marți seară în balconul Forumului Democrat al Germanilor din România aflat în Piața Mare din Sibiu și au dat din mâini, aidoma liderilor care salută mulțimi. Numai că Piața Mare era goală, nu erau decât jurnaliștii, scrie Turnul Sfatului din Sibiu.

Ziarul din Sibiu l-a susținut pe Klaus Iohannis în alegerile prezidențiale.

Gauck și soția și-au dat seama de situația penibilă așa că președintele Iohannis a salutat singur minute în șir mulțimea care nu exista.Până și Carmen Iohannis și-a dat seama de penibil și s-a abținut.

Gazda întâlnirii a fost actualul președinte al FDGR, Paul Porr, finul lui Iohannis. ”Este o premieră pentru noi, să fim vizitați în același timp de doi președinți de stat, în funcție. Este o apreciere a minorității germane din România, minoritate care este o punte de legătură între națiunile noastre”, a spus Porr.

Iohannis și Gauck au vizitat apoi Biserica fortificată din Cisnădia. Iohannis i-a făcut cadou președintelui Germaniei Federale arborele său genealogic realizat de Episcopia Evanghelică.

arborele-genealogic-al-lui-iohannis”Aveți grijă, acolo e istoria mea”, a încercat apoi o glumă Iohannis, către cei care împachetau foaia mare pe care erau înlănțuite rudele președintelui în funcție, mai scrie Turnul Sfatului.

Foto: Silvana Armat, Turnul Sfatului