SCANDALUL VISCRI: ”Mă tem că Viscri, care ar fi avut o șansă, se va prăbuși sub povara propriului succes. Ceea ce se petrece acolo pare o repetare a modelului Vama veche, omorâtă de o mână de indivizi care cică au vrut s-o salveze”

0
157

Incidentul de la Viscri, cel cu vlogerul sărac cu care echipa de la restaurantul Viscri 32 a șters pe jos, că așa stă bine antreprenorului arogant, mi-a amintit de primul și cred că și ultimul meu drum în acest sat over rated, acum doi ani, în preajma Paștelui.În afară de drumul explodat până acolo, biserica fortoficată, casa prințului Charles și niște gâște gălăgioase și isterice care ne-au atacat în bandă, nu am alte amintiri legate de acel loc. E adevărat, nu sunt mare amator de fandoseli hipsterești vândute de niște șmecherași drept bucătărie gourmet, așa că nu am gustat din deliciile bucătăriilor locale. Deci cronică gastronomică nu pot să fac, a scris jurnaalistul TVR Lucian Pîrvoiu pe faacebook.

CE MAI SUSȚINE LUCIAN PÎRVOIU:
Am mers însă la pas prin sat și am descoperit multa delabrare, care nu apare în pozele mirifice de pe net. Satul e mult sub așezări similare din Ungaria, Cehia, sau Slovacia, care nu beneficiază nici de reclama facută de prințul Charles, nici de onoarea de a găzdui restaurantul Viscri 32. Probabil beneficiază acele sate din Europa Centrală de niște primari care au știut să renoveze casele pe bani europeni, au adus prosperitate pe baze sănătoase și nu au căutat exploatarea turistică exagerată.
Mă tem că Viscri, care ar fi avut o șansă, se va prăbuși sub povara propriului succes. Ceea ce se petrece acolo pare o repetare a modelului Vama veche, omorâtă de o mână de indivizi care cică au vrut s-o salveze.
Acum alți băieți deștepți vor să salveze Viscri. Părerea mea: dacă aveți niște bani de cheltuit, cheltuiți-i în altă parte. Țara asta are o mulțime de locuri minunate care nu sunt atât de promovate și în care antreprenorii încă își respectă clienții, chiar dacă le dau o stea pe net.
Ce au făcut ăia de la Viscri 32 e de un uriaș țățism.