spot_img
25.3 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăAnalizeScandalul Târgului de Crăciun de la Craiova: LO Vasilescu acuză Prefectura și...

Scandalul Târgului de Crăciun de la Craiova: LO Vasilescu acuză Prefectura și ”instituţiile de forţă şi control”

-

Primarul Craiovei Lia Olguţa Vasilescu acuză că prefectul de Dolj şi ”instituţiile de forţă şi control” au cerut comercianţilor din Târgul de Crăciun să închidă chioşcurile, afirmând că ”după ce PNL a închis pieţele şi producătorii ingheaţă şi ei, şi marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor”, deşi alte sute de chioşcuri funcţionează în alte zone ale oraşului, transmite news.ro.

”Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcţionarea chioşcurilor pe raza oraşului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanţă, hotărâre de guvern nu interzice asta! Şi atunci de unde zelul prefectului de Dolj şi al tuturor instituţiilor de forţă şi control de a le cere imperativ comercianţilor să inchidă chioşcurile din zona centrală care funcţionează perfect legal, aşa cum funcţionează alte sute de chioşcuri în toate cartierele oraşului? Şi de ce a fost necesar ca o maşină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniţi să vadă luminiţele de sărbători? După ce PNL a închis pieţele şi producătorii ingheaţă şi ei şi marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioşcurilor”, scrie Lia Olguţa Vasileescu pe Facebook.

- Advertisement -

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat într-o conferinţă de presă în 17 noiembrie că în acest an nu pot fi organizate  târguri de Crăciun, considerând că organizarea acestora în condiţii de pandmie este ”imposibilă şi inoportună”.

Ulteriot, primarul Craiovei a scris pe Facebook: ”Şi la Viena se face târg de Crăciun. Cu aceleaşi restricţii precum cele impuse şi de noi la Craiova, cu diferenţa ca nu vom avea mese. Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orăşelul copiilor, ci doar căsuţe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat. Nu veţi găsi mâncare preparată la faţa locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staţioneze prea mult în faţa chioşcurilor de Crăciun”.

- Advertisement -

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
– Executat de Flux 24 Media Communications SRL– portal/ziar:www.flux24.ro
– CUI Mandatar Financiar: 11200020

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img