SCANDALUL TĂIERII BUGETULUI PENTRU ASISTENȚĂ SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI/ Șeful CJ Mehedinți cere demisia ministrului Muncii: S-au alocat 10 din cele 86 de milioane necesare. Scădere și a bugetelor pentru cei cu handicap

0
4069

Aladin Georgescu, șeful Consiliului Județean Mehedinți, a cerut duminică în emisiunea Controverse B1 realizată de Andrei Bădin demisia ministrului muncii Violeta Alexandru pentru scăderea dramatică a bugetului pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Georgescu a spus că în 2019 bugetul pentru Protecția Copilului din Mehedinți a fost de 61 milioane lei, iar necesarul minim pentru 2020 este de 86. Cu toate acestea bugetul prevăzut de Guvern pentru acest an este de doar 10,5 milioane ceea ce înseamnă că sunt bani doar pentru funcționarea în primele 2 luni ale acestui an.

Avem de-a face cu un guvern incompetent, de un ministru al Muncii incompetent și incapabil să-și fundamenteze bugetul. Ministrul Muncii ar trebui să-și prezinte demisia cu scuzele de rigoare pentru toți cei care lucrează în domeniul asistenței sociale (…)Tăierea bugetelor pentru Asistență Socială și Protecția Copilului nu este numai în Mehedinți, ci una generalizată. La sfârșitul anului trecut am tras un semnal de alarmă privind tăiere fondurilor pentru copiii cu dizabilități. Prin bugetul pentru Asistență Socială și Protecția Copilului ne-a fost alocată a șapte parte din necesar, a precizat Aladin Georgescu.

Avem centre pentru copiii până la 3 ani, pentru cei cu handicap, pentru bătrânii din centrele pentru persoane vârstnice sau pentru bătrânii cu diverse boli. Avem nevoie de 11 milioane lei pentru a asigura bătrânilor și copiilor medicamente, încălțăminte, încălzire și toate cele necesare. Deci bugetul pentru acest an nu asigura nici necesarul de medicamente, încălțăminte și îmbrăcăminte pentru copiii și bătrâni, a mai declarat șeful CJ Mehedinți.

Banii ajung pentru 2 luni. Guvernul Orban trebuie să fie responsabil. Ar trebui asigurați bani de la fondul de rezervă al Guvernului, așa cum au făcut cu banii pe care i-au dat fraților Micula, a mai spus Georgescu.

Bani sunt. Guvernul PSD a asigurat anii trecuți bugetele DGASPC. Cum se explică că anul acesta bugetul județului Mehedinți este mai mic cu 51 de milioane de lei față de anul trecut și acest lucru se întâmplă în foarte multe județe?, a mai explicat Aladin Georgescu.

Pentru comune, orașe și municipii bugetul alocat anul acesta pentru persoane cu handicap și pentru însoțitorii acestora este asigurat doar în proporție de 50%, a mai anunțat președintele CJ Mehedinți.

INTEGRAL INTERVENȚIA LUI ALADIN GEORGESCU LA B1 TV: