spot_img
2.2 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăAnalizeScandalul suveranității interzise de Curtea Europeană: "Identitatea națională poate avea unele valori...

Scandalul suveranității interzise de Curtea Europeană: „Identitatea națională poate avea unele valori și principii care dacă sunt violentate, reacțiile sunt și ele violente”

-

de Silvia Uscov, avocat

- Reclama -

Valeriu Stoica, fost MJ si lider PNL, raspunde pe tema conflictului CJUE-CCR

- Advertisement -

“Ioana Ene Dogioiu: În cazul concret CCR vs. CJUE privind respectarea deciziilor CCR, cine are dreptate?

Valeriu Stoica: CCR își expune părerile prin decizii, nu prin comunicate. Comunicatul nu are valoare juridică, dar poate inflama inclusiv la nivel european.Sunt excese și din partea CJUE, care ar trebui să fie mai înțeleaptă când adoptă soluții radicale, pentru că generează reacții nu doar din partea CCR. Au fost reacții și în Cehia, și în Germania, nu mai vorbesc de Polonia și Ungaria.E vorba de o anumită identitate națională protejată de tratatul constitutiv. Identitatea națională poate avea unele valori și principii care dacă sunt violentate, reacțiile sunt și ele violente. Accentele suveraniste sunt rezultatul unor decizii în care argumentele au fost prea radicale.Cheia este echilibrul între suveranitate și autoritatea UE. E un moent dificil pentru UE.”

- Advertisement -

Iată ca, după profesorul Adrian Severin, vine si profesorul Valeriu Stoica sa confirme ca UE își depășește atribuțiile prin intermediul CJUE si ca e nevoie de inițierea unui dialog între state pentru a ieși din aceasta situație tensionata.

Tin sa mai mentionez ca si profesorul Cristian Clipa împărtășeste aceeași opinie. Adică ce susțin si eu, inclusiv după o analiza juridica, inițiata nu neaparat in ideea de a-i convinge pe alții, ci ca sa ma lămuresc eu asupra situației si posibilelor soluții. Poate si ceilalți juriști politicieni se apleacă asupra chestiunii juridice mai mult de 5 secunde astfel încât sa știe ce decizii politice sa ia, ce pot sa negocieze mai departe in relația cu UE pentru ca nu orice este “de vanzare”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img