spot_img
20.3 C
București
miercuri, septembrie 27, 2023
AcasăExterneSCANDALUL SKRIPAL/ UK expulzează 23 de diplomați ruși și întrerupe relațiile bilaterale

SCANDALUL SKRIPAL/ UK expulzează 23 de diplomați ruși și întrerupe relațiile bilaterale

-

Marea Britanie a întrerupt relațiile bilaterale cu Federația Rusă în legătură cu intoxicarea fostului ofițer GRU, Serghei Skripal, inclusiv își retrage invitația adresată ministrului Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, de a vizita Londra, a declarat premierul Theresa May în cadrul ședinței parlamentului britanic, transmite Sputnik.

- Reclama -

Londra acuză Moscova de otrăvirea lui Skripal și a fiicei acestuia.

”După acest incident scandalos nu mai putem păstra relațiile la același nivel. Iată de ce întrerupem orice contacte bilaterale la nivel înalt, inclusiv retragem invitația adresată ministrului Afacerilor Externe, Serghei Lavrov”, a spus May.

Totodată, Marea Britanie expulzează din țară 23 de dipomați ruși.

May a anunțat de asemenea că oficialii britanici și membrii familiei regale nu vor merge la Campionatul mondial de fotbal care urmează să aibă loc în vara acestui an în Rusia.

Ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat că toate acuzațiile legate de implicarea Moscovei în asasinarea lui Skripal sunt absurde, menționând că Rusia este gata să coopereze cu Marea Britanie în acest caz, în cazul în care Londra își va respecta angajamentele asumate în cadrul Convenției de interzicere a armelor chimice.

Acesta a subliniat că Rusia nu a primit din partea Londrei niciun fel de solicitări, pe care Marea Britanie are obligația să le expedieze în conformitate cu convenția cu privire la interzicerea armelor chimice, reamintind că țara care este acuzată de producerea armelor chimice are dreptul să obțină mostre ale acestei substanțe.

Potrivit lui Lavrov, Rusia a cerut oficial Londrei să-i ofere accesul la materialele din dosarul lui Skripal, precum și la substanța cu care se presupune că a fost intoxicat.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img